Laatste nieuws

Gegen den Wind kann man nicht gewinnen!

  • 4-2-2023

Brieftaubensport magazine

Wat gaat hij nu doen, begint hij ook al duits te schrijven? Nou moet maar niet maar het is de kop bij een prachtige reportage over mij in het duitse magazine Brieftaubensport. Een prachtig verhaal geworden geschreven door René Hidding uit Emmen. Wat mij betreft heeft hij heel mooi verwoord van hetgeen we tijdens het interview besproken hebben. Dankjewel René!

Buitengewone algemene ledenvergadering Afdeling 11 Friesland '96

Vandaag stond de buitengewone ledenvergadering van onze afdeling op de agenda. Reden was de nieuwe indeling van rayons noodzakelijk gemaakt door aangepaste regelgeving van het NPO voor de berekening van de NPO kampioenschappen.

Een motie van twee verenigingen om het proces over nieuw te doen voor een bredere gedragenheid en om voor 2023 de situatie te houden zoals hij is met daarbij aangemerkt dat de NPO kampioenen uit de drie grote districten worden gehaald haalde het net niet.

Uiteindelijk is gekozen voor een nieuwe opzet van de rayons zoals te zien is op onderstaande foto, hier worden dit jaar de NPO kampioenschappen uit gehaald. Voor de afdelingskampioenschappen blijven de bestaande samenspelen vooralsnog bestaan. Ik kan er prima mee leven. Ik vlieg dus voor komend jaar in rayon 4 als het gaat om de NPO punten. Nu ben ik niet zo zeer bezig met de NPO kampioenschappen dus we wachten maar rustig af. De afdelingskampioenschappen worden gehaald uit samenspel E voor de lange vluchten en samenspel E1 voor de vitessevluchten.

De kweek

De kweek gaat nog steeds voorspoedig. Komende week verwacht ik de eerste jongen en ook al weer de tweede ronde eieren van de kwekers. Tot nog toe geen gedoe met kapotte eieren en dit jaar een extreem hoog bevruchtingspercentage. Kortom rustig afwachten op wat komen gaat.

Terug