Laatste nieuws

Pas je een beetje op Henk?

  • 30-1-2023

Website

Net na het avondeten een belletje van een bevriende duivenmaat. Pas je een beetje op met jouw teksten Henk? Dat was zijn mededeling dan wel boodschap. Hoe zo was mijn wedervraag en toen kwam hij dus met het verhaal dat bij Peter Theunis op de website staat. Ik had het nog niet gezien dus heb het eerst maar even gelezen. Een beetje vreemd verhaal wat mij betreft waarvan ik niet weet wat de aanleiding is want ik heb mij de laatste dagen niet bezig gehouden met het lezen van websites.

Zal er dus op neer komen dat er iets geschreven is wat niet door de NPO beugel kon. Kan mij er niet zoveel bij voorstellen als ik Peter zijn stukken lees maar toch. Overigens krijg ik nu de indruk dat zijn zoon de teksten maakt en niet Peter, zal ik wel fout hebben of onjuist lezen dan wel interpreteren.

Schoonmaak

Vandaag hier het laatste hok schoongepoetst. Het betrof het hok van de weduwduivinnen. Roosters er uit, zitplekken er uit en boenen maar. Het zin is dus weer gerust en het resultaat is weer super. Lekker schoon en fris! We kunnen wat dat betreft weer een jaartje verder.

Overleggen

Einde van de middag de eieren van de kwekers overgelegd naar de vliegduiven. Alle 16 eitjes van de kwekers zijn bevrucht dus dat zit wel goed. Tevens van vijf vliegkoppels de eieren in de broedmachine gelegd, deze worden vanavond nog opgehaald door een liefhebbers uit de polder. Hopelijk  is hij er goed mee.

Hier worden totaal 40 jonge duiven afgezet. Normaal gesproken zijn dat er 30 stuks van mijn eigen koppels en nog eens 10 testjongen van Hans & Evert Jan. Mocht het helemaal spaak lopen dan kunnen die testjongen nog uitgebreid worden met een paar extra. Op zich is dat wel mooi natuurlijk, een vast aantal jongen in het jonge duivenhok. Niet meer en niet minder. Ook maximaal twee speenmomenten is iets dat mij toch wel goed voldoet. Komt er op neer dat de tweede ronde van de kwekers een paar weken later wordt gespeend en dan is het helemaal klaar wat de jonge duiven betreft.

De jongen zullen hier direct bij het spenen geënt worden tegen paramixo. Daarbij geen toevoegingen in de vorm van pokken of rota. Wel worden de jongen met het borsteltje behandeld tegen pokken.

Bonnetje

Staat nog een bon van mij op www.gps-auctions.com bij De Gevleugelde Vrienden Nieuwkuijk. Doe er uw voordeel mee!

Terug