Laatste nieuws

Prijsuitreiking Friese Fondclub in Joure

  • 22-1-2023

Friese Fondclub

Gisteren vond in Joure de jaarlijkse kampioenenhuldiging van de Friese Fondclub plaats. Dit gebeurt de laatste jaren in zalencentrum De Haske in Joure. Een prima locatie overigens! En dat prima gold ook voor de organisatie van de prijsuitreiking. De bestuursleden van deze prijzen club hadden het prima voor elkaar.

En wat doet die Douna nu bij de fonclub hoor ik sommigen denken, hij vliegt immers geen fond! Wel het is vrij eenvoudig ik ben volgens mij lid vanaf de oprichtinge van de Friese Fondclub en daar komt bij dat de laatste drie jonge duivenvluchten ook bij de fondclub op het programma staan. En fond wordt hier dus niet gespeeld maar jonge duivenvluchten natuuirlijk wel!

Zo werd ik het afgelopen jaar 1e aangewezen jong en 2e onaangewezen jong in rayon oost en tevens 1e jong in de totale fondclub. Vandaar dus mocht ik wat eremetaal ophalen. Daaraan toegevoegd ook nog een mooi aandenken voor het winnen van de laatste jonge duivenvlucht vanaf Entroeungt met mijn "Durkje".

Kortom een prima feestmiddag/avond met een prima stampotbuffet en een prima sfeer!

Ledenvergadering

Morgenavond een korte ledenvergadering van de club over een nieuwe rayonindeling. Noodzakelijk gemaakt door het aanpassen van de regels door het NPO. Komt er kortgezegd op neer dat een samenspel of acg minimaal 150 leden dient te hebben om mee te kunnen dingen naar de nationale NPO kampioenschappen.

Inmiddels ben ik naar een informatiebijeenkomst geweest over deze indeling en dan blijkt maar weer dat er altijd "winnaars en verliezers" zijn! Het ene lid komt juist gunstig te liggen en het andere juist weer niet. Zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd ook wel blijven.

Persoonlijk zit ik de afgelopen dagen steeds meer op de lijn om alles bij het oude te laten totdat we gaan fuseren met afdeling 10. Pak dan de komende twee of misschien drie jaar de nu al bestaande drie districten voor de nationale kampioenschappen en de huidige samenspel indeling voor de afdelingskampioenschappen.

Waarom zult u denken? Wel ik ben van mening dat er maar enkele leden in de gehele afdeling zich druk maken om een nationaal kampioenschap. Ik ben er in ieder geval niet mee bezig en ga me voor komend jaar in eerste instantie weer focussen op de vereniging. Mocht het dan zo zijn dat de duiven het dusdanig goed doen dan kom je bij wijze van spreken vanzelf bovendrijven bij de afdelings en nationale kampioenen. Maar lukt het niet om in de vereniging vitesse kampioen te worden dan toch vooral maar niet al te druk maken om een afdelingskampioenschap en nationaal kampioenschap. Ach het is altijd al mijn visie geweest op dit hele gebeuren, vandaar ook dat ik het verenigingsgebeuren ook zo belangrijk vind.

De kweek

Alle acht kweekkoppels zitten inmiddels op eieren. Keurig binnen 10 dagen, niks mis mee. De vliegduiven daarentegen hebben meer tijd nodig. Gisteren van de twaalf koppels drie op eieren, dus daar moet nog het één en ander gebeuren. We wachten maar rustig af!

Terug