Laatste nieuws

Drie dagen na koppelen, verloopt voorspoedig!

  • 16-1-2023

We zijn nu drie dagen nadat ik alle duiven gekoppeld heb. Inmiddels mag ik zeggen dat het naar tevredenheid verloopt. Alle broedbakken staan open en de duiven kennen hun nieuwe woonstee inmiddels goed.

Wil er heus nog wel eens eentje verkeerd vliegen maar die wordt er dan ook op "eigen" kracht uitgewerkt. 

Donderdagavond gekoppeld en een uur na koppeling zowel een jonge duivin als een jonge doffer vervangen door een andere, het waren de enige twee koppels die elkaar de tent uitknokten en ik wil eigenlijk liefde op het eerste gezicht zien. Dus vandaar zo snel omgewisseld en het resultaat was gelijk 100 procent want nog geen twee minuten later lagen ze met zijn tweeën in de broedschaal. Dus daar waar ze eerst volop aan het knokken waren met hun geplande partner was het in een hand omdraai opgelost door ze een andere partner te geven. Het blijven vreemde wezens die duiven.

Inmiddels het hok voorzien van voldoende nestmateriaal zodat ze kunnen gaan nestbouwen en daardoor dus ook volop in en uit de bak vliegen. Zie dat graag, zo leren ze hun plek nog beter en nog sneller heel goed kennen.

Het nestmateriaal bestaat uit mooi blank erwtenstro en lange tabakstelen. Die tabakstelen is waarachtig moeilijk aan te komen tegenwoordig maar gelukkig had dierenspeciaalzaak De Steeg in Ureterp het nog voldoende liggen.

Dinsdagavond naar de informatie bijeenkomst over de nieuwe concoursgebieden. Er liggen volgens mij drie opties waar het over gaat. Ik ben er snel klaar mee eigenlijk en heb het ook wel eerder gezegd, zo groot als noodzakelijk en zo klein als mogelijk! Wat mij betreft dus optie 3 van de voorliggende keuzes met daaraan toegevoegd dat de rechte lijn van de oostgrens komt te vervallen en wordt vervangen door de provincie grens. Een beetje respect en waardering naar de leden die net ten oosten van het oostlelijke rechte lijntje liggen mag wat mij betreft wel. Mocht het over een paar jaar op een fusie aankomen dan kan er wat mij betreft op aangepast worden maar niet eerder.

Terug