Laatste nieuws

De kweek 2023 is ook hier begonnen

  • 12-1-2023

Tegen het einde van de middag alle duiven gekoppeld, dus zowel de kwekers als de vliegers. De afgelopen dagen al het nodige poets en boenwerk gedaan en vanmiddag eerst de zitschappen allemaal verwijderd waarna de koppels zijn samengezet.

Veel jonge (jaarlingen) duiven in het vlieghok dit jaar. En dat is te merken, sommige keken raar om hun heen en moeten zoiets gedacht hebben van wat staat mij nu weer te wachten.

De kweekduiven daarentegen ging wel heel gemakkelijk zoals ik kon zien in een eerste oogopslag. Maar daar zaten maar twee jaarlingen tussen en de rest allemaal oudere duiven. Dat zal de verklaring dan ook wel zijn denk ik.

Maar goed, de lichten uitgedaan en het hok op slot. Morgen maar om beurten loslaten. Hopelijk dat ik zondag einde dag de zaakjes wat op de rit heb.

Overigens is het met de conditie van de duiven uitstekend gesteld, beoordeeld vanaf de hand dan wel te verstaan. Mooi op gewicht, zijdezacht en volgens mij op één na volledig door de rui. Ik heb namelijk nog één jaarling doffer gezien met een oude pen.

Seizoen 2023 is ook hier begonnen!!

 

Terug