Laatste nieuws

Ringen 2023 maar weer op een rij gelegd

  • 10-1-2023

Ringen

Vorige week de ringen opgehaald en ze gisteren maar weer aan een touwtje geregen. Met mijn aantallen ringen is dat gelukkig geen grote opgave meer. Ooit van André van der Wiel een methode geleerd om dit te doen en die heb ik maar gekopieerd. Komt er op neer dat ze aan een stukje touw geregen worden met aan de onder kant een metalen ring (carosseriering voor onder een moer) en aan de bovenkant een kleine tie-rip waar je de ringen net overheen kunt schuiven. Werkt als een tierelier! Heel simpel maar doeltreffend zullen we maar zeggen.

Schoonmaak

Vandaag het kweekhok maar eens onder handen genomen. Boven de zolder al een paar weken geleden gedaan en nu dus het hok van binnen. De acht broedbakken volledig uitgenomen en afgesopt. Het is best wel even een werkje maar het resultaat is er dan ook weer naar. Moet dat allemaal Henk is mij onlangs nog gevraagd, mijn antwoord was welnee niks moet! Ik kan mij niet voorstellen dat de duiven er beter van gaan kweken of zelfs ook maar betere jongen door gaan geven. Absoluut niet dus! Maar ik kan wel zeggen dat het een genot is om bij te wezen nu, ik hou wel van mooie schone hokken. En als je dan wel de tijd er voor hebt kan ik zo niet bedenken waarom dan niet dit klusje te doen. De foto hieronder laat volgens mij wel zien dat de broedbakken er weer als nieuw uitzien. Ze zijn inmiddels drie jaar oud maar dat is er absoluut niet aan te zien. Ik heb het wel eerder geschreven maar ook hier geldt kwaliteit verloochent zich nooit, Marco Zandvoort van Mazati heeft ze gemaakt en geleverd. Wat mij betreft topkwaliteit!

Duiven buiten

Afgelopen maanden de duiven zeer regelmatig even buiten gehad. Nu ik een dikke week aan het bijlichten ben is toch wel te merken dat met name de doffers behoorlijk te keer gaan. Ze zijn volgens mij zoekende. Gisteren zowaar een viertal doffers welke op een paar minuten na een vol uur uit zicht waren. Gelukkig zag ik ze uiteindelijk hoog uit de lucht aan komen stormen en konden ze weer naar binnen. Ze zijn zoekende!

Koppelen

Zoals al eerder gemeld er wordt hier komende donderdag 12 januari einde van de dag gekoppeld. Er worden de nodige koppels omgelegd van de kwekers naar de vliegers.

Betekend dus dat er enkele koppels eieren beschikbaar komen. De eerste koppels zijn reeds verzegd maar er resteren nog enkele koppels. Mocht u interesse hebben neem dan even kontakt op. Naast de eieren zullen er ook een viertal jongen uit de vliegers beschikbaar komen.

Terug