Laatste nieuws

Luxe problemen

  • 6-1-2023

Testjongen

Gisteren een filmpje van Evert Jan Eijerkamp met daarop te zien dat ze voor mij een aantal koppels hebben samengesteld waarvan de eerste jongen als testjongen naar Donkerbroek gaan. Koppels waarvan de ene helft allemaal rechtstreekse zijn van Willem de Bruijn. En zeker geen verkeerde dat kan ik u vertellen. Broertjes en zusjes daarvan werden voor bedragen verkocht bij De Duif voor meer dan een dikke Mercedes  tegenwoordig kost, per stuk wel te verstaan!

Maar goed het zijn testjongen en ze moeten aan de tand gevoeld worden. Immers het zijn niet allemaal topkwekers. Wat wel zeker is dat de genen meer dan uitstekend zijn of eigenlijk exhorbitant goed zijn!

Bij Eijerkamp zijn ze inmiddels voorgekoppeld en komende donderdag de 12e januari worden ze definitief samen gezet, dus op dezelfde dag dat ik mijn duiven ga koppelen.

Koppelen

Het koppelen gaat hier dus komende donderdag de 12e januari van start. Zowel de vliegers als de kwekers worden dan gelijktijdig gezet. Het is de bedoeling dat de eerste ronde van de 8 kweekkoppels overgelegd worden naar de vliegers zodat ik van de meeste kwekers een viertal jongen beschikbaar heb. Het zouden er eigenlijk nog een paar meer moeten zijn maar ik heb er simpelweg geen plaats voor.

Eitjes en enkele jongen komen beschikbaar

Betekent natuurlijk ook dat er enkele koppels eieren en of jongen beschikbaar komen van de vliegers. Eigenlijk best wel jammer maar zoals gezegd vol is vol en ik torn daar absoluut niet aan. In het jonge duivenhok is zitplaats voor zo'n 60 duiven maar toch zullen er niet meer dan 40 komen, zijn dat 41 dan kan ik daar nog mee leven maar het zullen er dan ook niet meer worden. De praktijk heeft geleerd dat het meerdere namelijk wegblijft. 

Kortom duidelijk sprake van een luxe probleem!

Reportage in Brieftauben Sport

Afgelopen donderdagmorgen is René Hidding uit Emmen langs geweest voor het maken van een reportage in het Duitse duivenblaadje Brieftauben Sport. Een paar uren fijn kunnen praten over onze hobby, tijd vliegt dan weer voorbij! Ben benieuwd of René er een mooi verhaal van weet te maken.

Duiven los

De duiven komen met grote regelmaat even buiten. Sla best nog wel eens een dag over maar komen zeker een paar keer per week buiten. Ik moet dit al wel afstemmen met de buurman want gisteren vonden mijn doffers de duivinnen van de buren toch wel heel aardig! Betekent natuurlijk dat ze echt aan koppelen toe zijn!

Terug