Laatste nieuws

Broedschalen weer in krantenpapier

  • 3-1-2023

Broedschalen

Vandaag de broedschalen, precies 20 stuks, weer voorzien van een laag kranten en een nestmatje. Doe dit nu voor het derde jaar en uiteindelijk, met wat kleine aanpassingen, bevalt mij dit uitstekend. Aanvankelijk toen ik dit drie jaar geleden voor het eerst deed dacht ik nog dit is eens en nooit weer. Maar nu ik ze gelijk ook voorzie met een nestmatje, vastgeplakt met schilderstype, ben ik er toch reuze tevreden mee. Hier geen zand of dat soort materialen in de broedschaal.

Wel krijgen ze tijdens het koppelen de mogelijkheid om zelf een nest te bouwen, de fundering heb ik echter zelf gemaakt.

Ringen 2023

Gisteren de ringen weer opgehaald. Binnenkort maar weer eens aan een touwtje rijgen volgens de Ad van de Wiel methode zullen we maar zeggen. Dit jaar in ieder geval weer duidelijk leesbare cijfers op de ringen. De lichtgroene ringenkleur zorgt hier wel voor namelijk.

Hopelijk kunnen we één van de ringen om het pootje schuiven van een aanstaande witte raaf!

Nanne Wolff

Maandag bezoekje gebracht aan Nanne Wolff. Behoudens een klein beetje geel was hij bijzonder te spreken over de duiven. Staan er perfekt op was zijn reactie. Afgesproken om tijdens het broeden een geelkuurtje te geven. In principe doe ik dit altijd en vooral om de jongen in ieder geval geen "valse" start mee te geven. Zou toch bijzonder jammer zijn als de jongen gespeend worden en al behoorlijk veel geel blijken te hebben. Lijkt mij geen goed idee.

Ireen

In Brummen zit Ireen inmiddels te broeden. Op het moment als ik ga koppelen worden daar de eitjes omgelegd zodat ze weer op eieren kan komen. De jongen daarvan zullen naar mij toe komen.

Brieftauben Sport

Deze week komt Rene Hidding nog langs voor het maken van een reportage in Brieftauben Sport. Of ik dat wel wilde was zijn vraag. Och ik vind het een blijk van waardering dus wat mij betreft prima. 

Terug