Laatste nieuws

Jouw jaar zit er bijna op!

  • 27-12-2022

Jouw jaar

Kreeg tweede kerstdag een berichtje van een sportvriend, en trouw lezer van mijn website, uit noord Limburg met de melding van "jouw jaar zit er bijna op Henk!"

Moest daar even over nadenken en had toen zoiets van kan je nagaan hoe één en ander ervaren is of wordt door anderen. Ik weet om de donder wel dat het voor mijn doen een super jaar geweest is maar ik heb het zeker niet zo gevoeld dat het "mijn" jaar is geweest. Dat lijkt mij nou weer net iets te veel van het goede.

In het zelfde berichtje natuurlijk ook gelijk de vraag wat ik van komend jaar verwacht. Heb er nog niet op geantwoord maar heb er wel in eerdere berichtgeving hier op de website al wel eens iets over weggetikt. Komt er kort gezegd op neer dat ik in de verste verte niet de verwachting heb om ook maar in de buurt te komen van hetgeen mijn duiven dit jaar hebben laten zien. Dat zou mij toch wel enorm verbazen althans als dat zou gaan gebeuren. 

Kampioenschappen

Velen, misschien wel verreweg de meesten tegenwoordig, gaan voor die ene ultime uitslag of voor die ene topduif op het hok of voor die zogenaamde NPO overwinning. Kijk en dat is hier nu net iets anders. Ik ga wel degelijk voor het kampioenschap. Die ene mooie uitslag doet mij bijzonder weinig, ben ook nog eens van mening dat zoiets ook wat eerder haalbaar is dan een reeks van goede prestaties neer te zetten voor een vitesse kampioenschap of een natourkampioenschap of een dagfond kampioenschap ook al is dit laatste voor mij niet van toepassing natuurlijk omdat de fond wordt overgeslagen.

NPO vluchten

Hoeveel NPO vluchten heb je gewonnen dit jaar is mij ook al een paar keer gevraagd. Tja volgens mij leven die mensen onder een steen want volgens mij hebben we geen NPO vluchten meer! Dat is toch raar dat er nog steeds gedacht wordt dat er NPO vluchten bestaan. Het Neerlands Postduiven Orgaan maakt nog met regelmaat mooie zogenaamde teletekst afbeeldingen en daar is trouwens ook helemaal niks mis mee maar dat zijn natuurlijk geen NPO vluchten. Ik weet niet beter dat de NPO vluchten afgeschaft zijn.

Ik denk dat de Grandprix Vluchten daarvoor in de plaats zijn gekomen trouwens maar dat weet ik dan ook weer niet zeker. Ik hou mij aanbevolen voor de juiste uitleg. Las een aantal weken geleden ook bij PT op de website nog iets over officiële NPO vluchten dus misschien leef ik zelf wel onder een steen......en ben ik dus totaal niet op de hoogte van de gang van zaken. Zou ook best kunnen hoor.

Nu die Olympiade duif nog

Ook al eens tegen mij gezegd, nu nog zien dat je een olympiade duif op het hok gaat krijgen. Zou zeker bijzonder mooi zijn maar ben er absoluut niet mee bezig ook al blijk ik inmiddels een paar potentiële kandidaten op het hok te hebben die er voor in aanmerking zouden kunnen komen. Maar als het dan toch moet dan wel heel graag komend jaar want de Olympiade in Maastricht is nog eenvoudig te bereiken. Een reis naar het buitenland zal ik er niet voor maken namelijk.

Op richting kweek

Nog enkele weken en ook hier gaat het kweekseizoen starten. Vanaf 1 januari maar een beetje bijlichten, de hokken nog verder reinigen de komende weken en dan op 12 januari gaat het gebeuren. Kijk er nog niet naar uit overigens......

Terug