Laatste nieuws

De feestdagen komen er al weer aan

  • 17-12-2022

De dagen, weken, maanden, jaren lijken steeds sneller voorbij te schieten! Nog een weekje en we staan al weer voor de kerstdagen, ja en dan nog eens een weekje en het jaar 2022 is volledig geschiedenis. Een jaar dat voor mij de geschiedenisboeken in gaat als een jaar van veel victorie. 

Al heel wat mee mogen maken in de duivensport maar een jaar als 2022 is ook voor mij een zeldzaamheid. Denk zelf ook dat het een jaartje is waarvan ik achteraf zeg dat was een echte uitschieter van een topseizoen. Ik verwacht zelf zeker niet dat het een vervolgjaar krijgt. 

Er zullen vast wel enkele topuitslagen uitrollen maar niet in die extreme mate zoals ik dat afgelopen seizoen heb mogen meemaken. Natuurlijk probeer ik er wel voor te gaan maar het zijn wel de duiven die het uiteindelijk moeten gaan doen. En of de jaarlingen in staat zijn om het gelijk op te pakken? Geen idee eigenlijk.

Overigens mag ik wel zeggen dat de duiven er prima op staan. Wat ik ook wel kan zeggen is dat er enkele jongen zijn die zeker niet door de rui zullen komen. Twee pennen gooien in vier weken tijd verwacht ik nu niet direct. Zal voor mijn spelletje ook niet zo heel veel invloed hebben of ze de laatste pen nu wel of niet geruid hebben maar punt is wel dat het baasje het liever wel ziet dat ze volledig door de rui zijn gekomen.

Ja en dan sta je zo maar in Het Spoor der Kampioenen en nog wel in het kerstnummer. Otto Adema heeft er een mooi verhaal van gemaakt. Toen hij enkele weken geleden bij mij was heb ik hem nog wel gevraagd of hij ook Naar Pieter Pander en Foppe van der Meer ging. Pieter Pander had hij reeds gehad en Foppe heeft hij genoteerd op zijn to do lijstje. Immers deze beide mannen zijn generaal kort respectievelijk generaal lang geworden van onze afdeling. En eerlijk is eerlijk, nu kan ik nog zulke mooie prestaties hebben neergezet er geldt voor mij maar één kampioenschap en dat is het GENERAAL kampioenschap. Al het overige is voor mij eigenlijk bijkomstigheid. Nu is het dan wel weer zo dat ik nimmer meer generaal kampioen zal worden omdat ik de dagfond niet mee doe. Kreeg een paar weken geleden op de feestavond van de afdeling nog de vraag of ik toch niet van plan was om de dagfond te gaan spelen. Kan daar heel helder in zijn, het gaat voorlopig zeker niet gebeuren en de kans is zelfs heel reëel dat het nooit zal gaan gebeuren. Maar neemt niet weg dat ik altijd van mening zal blijven dat de GENERAAL kampioen de man is waar het om draait. 

Binnenkort maar eens starten met de grote schoonmaak van de hokken. Ik doe dat altijd vlak voor het koppelen, sommigen doen dat direct na de vluchten maar ik wacht de enorme verenbende eerst altijd af. Betekent boven de plafonds stofzuigen, de compressor er door en de wanden reinigen met een natte doek. Moet dat nou echt is mij wel eens gevraagd, mijn antwoord is dan denk ik niet. Maar ik vind het zelf wel fijn als alles een beetje spik en span is dus doe ik het ieder jaar maar wel. Ontsmetten doe ik niet, volgens mij is dat iets voor varkensstallen en kippenhokken en hoort dat spul niet in onze duivenhokken.

Terug