Laatste nieuws

Prachtig weer

  • 13-12-2022

Winterweer

Wat een schitterende dag! Mooie blauwe lucht, zonnetje er bij, beetje vorstig kortom prima voor de tijd van het jaar. Hier vanmiddag de duivinnen er nog maar even uitgelaten. De dames maken er nog niet zoveel van maar dat is wat mij betreft ook geen probleem. Zit ook te weinig ritme in om een echte training weer op te pakken. Een kwartiertje vliegen, een tijdje dakzitten en dan weer naar binnen. Ach het houdt de spieren een beetje soepel denk ik (of misschien moet ik zeggen HOOP ik).

Bonnetje op www.duivenveilingen.com

Op duivenveilingen.com staat nog een bon van mij. Deze is geschonken aan de afdeling Friesland `96. Volgens mij loopt deze veiling af op 15 december a.s.

Voor degene die nog iets zoeken van mij hier dus een uitgelezen kans. Er worden er hier geen tientallen duiven gekweekt dus erg veel zullen er ook niet in de aanbieding komen.

Gekoppeld

Ook hier de duiven gekoppeld, maar dan wel op papier! Ben ik meestal vrij rap mee klaar, beetje zoeken naar goede combinaties qua bouw en afstamming en vooral ook een beetje zoeken hoe ze vorig jaar zaten in hun broedbakken. Dit vooral om zo weinig mogeliljk vechterijen te krijgen. De bouw van de duiven ken ik nu wel zo'n beetje. Krijg er iedere dag wel een stuk of tien in de handen en dat is toch een kwart van mijn vliegbestand. Ze staan er trouwens wel bijzonder mooi op. Zijdezacht vooral, zal mede komen door de Sedochol welke ze hier in de ruitijd krijgen in de drinkbak.

Testjongen

Komend jaar zullen er weer een stuk of tien jongen komen van Hans & Evert Jan Eiijerkamp. Ik ben daar meestal behoorlijk goed mee dus accepteer ik dat aanbod heel graag. Uiteraard ook twee jongen uit mijn Ireen, tegen wie ze gekoppeld gaat worden weet ik op dit moment nog niet. Heb dat toevertrouwd aan de mannen in Brummen zelf. Kijk daar wel naar uit moet ik zeggen, wel wetende dat een goede vlieger zeker niet altijd een goede kweker is. Wellicht is de kans op een goede wat groter vanwege de goede genen.

Noppert de stoppert van Ajax

Deze tekst las ik vandaag ergens op social media. Hoe raar kan het allemaal lopen denk ik dan. Zie het persoonlijk niet zo zitten, denk namelijk dat hij er helemaal niet past. Niet als (nuchter) persoon maar ook niet als doelman. Maar wie weet, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, zou voor Andries super mooi zijn natuurlijk en het is hem zeker gegund! We gaan het zien!

Terug