Laatste nieuws

Fuid festival 2022

  • 10-12-2022

Fuid festival

Vanavond richting Ureterp gereden om daar, na twee jaren coronaleed, weer eens het Fuid festival van onze afdeling bij te wonen. Oftewel de kampioenen huldiging 2022 van de afdeling Friesland '96.

Wederom een prima organisatie, ook een prima locatie maar helaas een matige opkomst. Wat hier nu weer de reden van is weet ik niet alhoewel ik de indruk kreeg dat er nogal wat zieken zijn momenteel.

Het is natuurlijk geen goede zaak en eigenlijk vind ik het niet kunnen. Nog twee keer zo'n opkomst en het is einde feestavond denk ik dan en dat moeten we toch niet willen lijkt mij.

Gelukkig werden de kampioenen die er wel waren op een waardige wijze gehuldigd door opper spreekstal meester Jannes Mulder uit Steenwijk.

Mocht zelf niet klagen met maar liefst 7 kampioenschappen waarvan maar liefst 4 eerste kampioenschappen.

Verenigingskampioenschap

Waar ik nog steeds super trots op ben is het behalen van het verenigingskampioenschap van onze vereniging P.V. de Griffioen. Zie hieronder het bijbehorende kleinood. Echt top!

Duiven geënt

Afgelopen donderdag zijn de duiven weer geënt tegen paramixo. Ook die van de buren zijn voorzien van een prikje zodat we weer een jaartje vooruit kunnen.

Einde bonnenverkoop

Vrijdagavond liep de bonnenverkoop van onze vereniging af. We kunnen spreken van een meer dan uitstekende opbrengst met een enorme uitschieter bij de geschonken bon van Embregts-Theunis. Deze bon bracht maar liefst € 1.910  op! Las bij Peter op de site dat hij er nu een "probleempje" bij heeft vanwege de vele aanvragen. Ach zolang het niet erger wordt valt daar nog wel overheen te komen lijkt mij. Zelf dit jaar 54 aanvragen gehad waarvan er 5 gehonoreerd zijn. Wie er nu ook nog komt er zullen geen bonnen meer geschonken worden. Volgend jaar hoop ik weer een paar blij te kunnen maken. Eigenlijk vind ik het een klein beetje een plicht maar gelukkig bepaal ik zelf de aantallen bonnen die ik schenk. 

Schenkers van de bonnen hartelijk dank! Kopers van de bonnen eveneens hartelijk dank! De brieven met daarin vermeld wie de geschonken bonnen hebben gekocht zijn inmiddels gepost dus die zullen begin volgende week bij de schenkers in de brievenbus liggen. Ook de kopers hebben inmiddels een mail gehad met het verzoek om de betaling te regelen waarna ik de bonnen zal opsturen naar de koper.

Tja en dan Oranje

Een bijzonder sneu einde van dit kampioenschap voor ons Nederlands elftal. Maar wat mij betreft ook niet meer dan dat. Ik vond het heel erg verder onder de maat. Er zijn dit kampioenschap keuzes gemaakt die ik niet heb begrepen en ook nooit zal begrijpen ook! Beste jongens allemaal, dat geloof ik zeer zeker maar net even niet de gewenste kwaliteit die nodig is om een goed kampioenschap te kunnen spelen. Geen Cruijff, geen Van Hanegem, geen Gullit, geen Van Basten, geen Rijkaard maar ook zeker geen Van Beveren, geen Van Breukelen, geen Van der Sar we hebben ze even niet en toch zullen er enkele van zulke spelers moeten opstaan wil je uberhaupt een kans maken op een ereplaats tijdens een groot landentoernooi. Bah!

Terug