Laatste nieuws

Koud!

  • 4-12-2022

Temperatuur

Bah wat is het toch bijzonder koud weer. Weinig aardigheid aan zo, geef mij dan maar mooi vries weer in plaats van zo'n akelig koude wind waarbij de gevoelstemperatuur de werkelijke temperatuur ver te boven gaat.

Gelukkig kunnen de duiven er prima tegen, bijzonder vind ik dat telkens weer. Hoe goed kunnen ze tegen plus 40 graden en hoe goed kunnen ze tegen min 20 graden (ook al hebben we dat laatste al in jaren niet meer gekend). Zit toch maar even een verschil tussen van 60 graden celsius! Taaie rakkers zijn het.

Hier de ramen iedere dag wijd open, durf dit 's nachts niet te doen in verband met de aanwezigheid van marters, bunzings en meer van dat gespuis. Dus 's nachts hier de ramen dicht en die gaan iedere morgen weer wijd open.

Rui

De dekrui is volledig klaar nu, het is nu nog een kwestie van de laatste pennen gooien. Heb er nog enkele met 2 oude pennen waarvan ik denk dat die er niet door gaan komen. Immers over vijf weken begint ook hier de kweek weer en twee pennen ruien in vijf weken tijd, het zal er om hangen denk ik.

Bad

Vandaag de duiven weer in bad gehad. Ook dan geven ze helemaal niets om kou. Ze duiken er allemaal in en liggen lekker te spartelen. Moet er toch niet aan denken om een een ijskoud bad te stappen!

Oranje

Veel valt er helaas niet te genieten op de voetbalvelden in Qatar. Ik zie vrijwel alle wedstrijden maar echt wervelend is het allemaal nog niet. Kan er ook nog geen echte faboriet uit halen ook al ben ik op dit moment wel geneigd te zeggen dat Brazilië de beste papieren heeft.

En ons eigen landje, ja wat moet ik er van zeggen. Inmiddels wel bij de laatste acht en dat is prima. Maar wat is het allemaal matig zeg. Zelden zo gezien. Het mooie voetbal zoals ik dat zo graag wil zien is volledig weg. Zal wel met systeem te maken hebben maar natuurlijk ook met de kwaliteit van de aanwezige spelers.

Let ik natuurlijk ook extra op onze doelman. Prachtig dat deze jongen de kans van zijn leven heeft gekregen, triest dat we ze niet beter hebben in Nederland. Zeg maar gewoon dieptriest! Hoe zoiets kan begrijp ik dan weer niet zo goed. Maar zolang daar geen verandering in komt kan Andries lekker aan de bak, het is hem in ieder geval zeker gegund!

Bonnenverkoop P.V. de Griffioen www.gps-auctions.com

De bonnenverkoop van mijn eigen vereniging loopt tot en met komende vrijdag 20.00 uur. Ze lopen mooi op dus dat moet zeker goed komen. Ben daar als penningmeester wel blij mee, hou mijn hart vast hoe het de komende jaren financieel gaat lopen, het in eigendom hebben van een clubgebouw kon nog wel eens als een molensteen om onze nekken komen te hangen.

Fuid festival

Komend weekend staat het Fuidfestival weer op de agenda. Hoop op een mooie opkomst en vooral op veel gezelligheid, blij dat het weer mogelijk is na die vervelende corona jaren.

Terug