Laatste nieuws

Duiven maar weer eens los

  • 1-12-2022

Duiven naar buiten

December is al weer aangebroken, de grote rui ligt al weer een paar weken achter ons dus maar besloten om de duiven weer eens naar buiten te sturen. Vandaag daarmee gestart en het was de eer aan de duivinnen om er uit te mogen. Een kwartiertje gevlogen en toen al weer vrij snel naar binnen. Een stuk of vijf bleven nog een half uurtje buiten op het dak van het huis, geef ze eens ongelijk met dit mooie weer. Morgen de doffers maar eens loslaten.

Bonnenverkoop

De bonnenverkoop van mijn eigen vereniging gaat lekker.Het is ook prachtige serie bonnen met voor elk wat wils. Voor de geïnteresseerden zie www.gps-auctions.com bij bonnenverkoop P.V. de Griffioen Oosterwolde.

Overigens op www.duivenveiling.com staat ook een bon van mij bij de verkoop van afdeling Friesland '96.

Koppelen

Heb je al gekoppeld werd mij gevraagd. Nee natuurlijk niet, lijkt mij niet zinvol en wenselijk. Voor het vliegen is het absoluut niet nodig en voor het overige heb ik ook maar plaats voor maximaal 40 jongen. Kan ze dus ook niet verdelen over twee hokken. Komt bij dat ik er echt niet om zit te springen om de jongen duiven al zo vroeg in het voorjaar naar buiten te moeten sturen. Veel stront, veel voer en vooral ook extra veel werk. Nee hier wordt gekoppeld rond half januari. Kan een paar dagen eerder zijn maar kan ook een paar dagen later zijn.

De winterkweek laat ik graag aan de specialisten en of professionals over.

Dierenarts

Afgelopen maandag even een bezoekje gebracht aan Nanne Wolff. De mest was de week er voor al gecontroleerd en mankeerde niets. Ook de "kweek" in het laboratorium gaf geen ongewenst beeld. Gelukkig maar! Maar bij de controle bleken er een drietal van de acht meegenomen duiven een beetje geel te hebben. Ga er nu niks aan doen en laat een week voor koppelen nogmaals controleren. Zit er dan te veel geel op dan ga ik kuren tijdens het broeden, zit er geen geel meer op dan zal ik dat uiteraard niet doen.

Terug