Laatste nieuws

Prachtige opbrengst veiling en goede najaarsvergadering afdeling

  • 27-11-2022

Najaarsvergadering afdeling Friesland '96

Vrijdagavond de najaarsvergadering van onze afdeling mee mogen maken. Stonden nogal wat punten op de agenda maar die werden allemaal keurig netjes afgehandeld. Voorzitter Van Straalen kon een zeer goed gevulde zaal met mensen welkom heten en dat is natuurlijk altijd mooi. Het is belangrijk dat de stem van de afdeling gehoord wordt zullen we maar zeggen.

Best wel een lastig vraagstuk is en blijft de samenwerking/fusie met afdeling 10. Ik denk dat er goed en duidelijk over gesproken is waarbij er een zeer grote voorkeur lijkt te zijn om een vergaande samenwerking aan te gaan maar een fusie nog maar even te laten wachten, althans dat is zoals ik het interpreteer.

Zoals het nu lijkt gaan er 2 midfondvluchten op de vrijdagavond ingekorfd worden, mogelijk worden dat er drie maar dat hangt af van de vervoersmogelijkheden en verdere afstemming met afdeling 10.  Lossingsplaats zal dan wel Entroeungt gaan worden dit vanwege de ligging en een snellere aanrij tijd. Deze vluchten zullen dan ook niet gezamenlijk gelost worden met afdeling 10. Ik denk een prima compromis.

Tevens afscheid genomen van onze secreatris Marcel van Zanden, tevens clubgenoot van mij. Ik vind dat bijzonder jammer, jammer vanwege zijn capactiteiten om het secretariaatswerk goed te verrichten maar ook vanwege het feit dat hij "slechts" één termijn heeft kunnen volbrengen. Zijn argumenten om er mee te stoppen kunnen we echter alleen maar respecteren. Marcel bedankt!!

Einde veiling GPS

Ja en dan de afloop van mijn 12 jonge duiven op www.gps-auctions.com Wat mij betreft in één woord geweldig, een gemiddelde van net geen € 600 per duif is toch iets dat ik vooraf niet voor mogelijk had gehouden. We waren als combinatie meestal gewend om rond de 200 tot 250 euro gemiddeld uit te komen. Hoe mooi is het dan dat er nu sprake is van een verdubbeling van de opbrengst.

Waar ik tevens blij mee ben is het feit dat 9 kopers uit Nederland komen en 3 uit België. Het bevordert alleen maar een mooie snelle afhandeling van de veiling. Lex de Jongh en medewerkers van GPS hartelijk dank!

Terug