Laatste nieuws

Kampioenen huldiging rayon Frisia en Grand Prix vluchten NPO

  • 19-11-2022

Feestavond rayon Frisia

Het was even kilometers maken de afgelopen twee dagen. Gisteravond met zijn vijfen naar Urk gereden om daar de jaarlijkse feestavond van rayon Frisia mee te maken.

Het was al weer twee jaar geleden dat we dit ritje mochten maken allemaal vanwege dat vervelende corona virus uiteraard. Maar gisteren was daar weer de mogelijkheid om af te reizen naar Urk. Toch een uurtje sturen oftewel een mooi ritje.

De mannen van Frisia maar ook zeer zeker de mannen van Tot Weerziens Urk hadden de zaakjes zoals vanouds weer uitstekend voor elkaar. Wat dat betreft is het zeer zeker goed vertoeven op Urk.

Tijdens de afgelopen najaarsvergadering van het rayon was al besloten om geen prijzen in de vorm van vlees dan wel eremetaal meer uit te reiken. De enorme hoeveelheid aan vlees maar ook aan bekers, borden en vazen rezen ieder jaar bijna de pan uit. Dit afgezet tegen de steeds duurder wordende duivensport, en natuurlijk ook het duurder worden van het dagelijks leven, heeft het bestuur van Frisia op het idee gebracht om de gewonnen prijzen in euro's uit te betalen, dit uiteraard met instemming van de vergadering.

Een prima idee wat mij betreft, eremetaal hier al genoeg en een vriezer vol vlees hoeft nu ook weer niet. Bij het in ontvangst mogen nemen van het diploma met daarop alles wat er het afgelopen jaar gewonnen was trad bijna enige vorm van schaamte bij mij op. Natuurlijk wist ik dat het een super jaar is geweest maar als je dan voor maar liefst 23 dingen "gehuldigd" zou moeten worden dan is dat geen kleinigheid natuurlijk. Zie onderstaande foto!

Frisia bedankt, Tot Weerziens Urk eveneens dank voor de gezellige avond.

Huldiging NPO Grand Prix winnaars in Vianen

Ja en dan was daar de volgende dag al weer een feestje! Dit keer richting Vianen en dat is al weer zo'n twee uurtjes sturen om daar te komen. Maar eerlijk is eerlijk het was de moeite meer dan waard.

In Vianen werden door het NPO bestuur de Grand Prix winnaars van de afdelingen en de sectoren gehuldigd. Tussendoor konden we gebruik maken van een uitstekend verzorgde lunch! De hapjes en drankjes waren eveneens van niveau dus ook hier een dikke pluim aan de organistatie.

Voor mij dit jaar twee bronzen beeldjes (zie foto bij dit stukje tekst). De eerste gewonnen als gevolg van het winnen van de Grand Prix vlucht vanuit Dizy le Gros en het tweede beeldje naar aanleiding van mijn derde plaats in sector IV op de afsluitende jonge duivenvlucht vanuit Entroeungt.

Mooie vlotte huldigingen, mooie woorden ook en dan blijkt maar weer dat ik het afgelopen jaar toch wel door velen goed gevolgd ben. Zal ook wel mede door deze website komen maar ben door zeer velen aangesproken over de prestaties van het afgelopen seizoen.

Volgende jaar maar weer zo'n jaar zeker?

Ha, die vraag kreeg ik zowaar drie keer vanmiddag! Nou ben daar natuurlijk lekker nuchter onder, dat zal echt niet gaan gebeuren. Het zijn wel dieren waar we mee werken en dan zijn er toch zeker geen garanties voor de toekomst. Ik verwacht dat ook zeer zeker niet. Hoeft ook niet, hoef er niet van te leven per slot van rekening en anderen wordt ook zeer zeker het nodige gegund. Een handvol mooi resultaten en dan ben ik al weer een blij man!

De duiven

En hoe staan ze er nu voor dan? Ach ik denk wel goed, ze ogen fitaal en zijn al weer mooi strak geworden. Het is nu wachten op de laatste pennen. Denk ieder jaar dat kon nog wel eens spannend worden of ze er wel doorkomen maar het is volgens mij ook ieder jaar toch wel weer gelukt. Voor de rest twee keer daags een klein half uurtje verzorgen. De krabber er even snel door, drinkpot verversen en voer in de voerbak. De ramen de hele dag open, 's nachts uit veiligheidsoverweging gesloten, en voor de rest rustig aan!

GPS auctions

Zondagavond start de veiling van 12 jonge duiven uit mijn kwekers. Zitten werkelijk enkele zeer fijne duiven tussen, voor alle duidelijkheid ze staan me natuurlijk alle 12 aan maar je hebt altijd weer baas boven baas als het gaat om bouw, uitstraling enzovoort.

Ik zal ze de komende dagen verder aan u voorstellen dus blijf lezen!

Terug