Laatste nieuws

Bonnetje gespot op duiven.net

  • 12-11-2022

Bonnetje

Op www.duiven.net staat bij de 100 jarige l`Estafette uit Sneek een bon goed voor een jonge duif van mij te koop. Het is niet lastig zoeken tussen de maar liefst 112 aangeboden bonnen want het betreft koop 1. Doe er uw voordeel mee, veiling loopt tot en met 16 november a.s..

Verder nog bonnen geschonken aan mijn eigen vereniging P.V. de Griffioen, online op 28 november op www.gps-aucitions.nl en eentje aan de afdeling Friesland '96, eentje aan De Adelaar in Harkema en eentje aan de 100 jarige Pax-Snelpost-Combinatie te Lochem. Ik denk dat het hier ook bij blijft.

Baddag

Vandaag weer de gebruikelijke baddag, ze hebben er bijzonder graag gebruik van gemaakt. Een waar waterballet maar goed duifjes weer schoon, vloer van het hok weer schoon wat wil je nog meer. Volgende week woensdag maar weer een keertje doen.

Vraag naar samenkweek

Heb de afgelopen weken een paar keer de vraag gehad of ik ook aan samenkweek wilde doen. Absoluut wel liefhebbers die ook hun partijtje stevig meeblazen op de vluchten. Ik houd de boot vooralsnog volledig af. Ben daar behoorlijk principieel in zelfs. Om eerlijk te zijn ben ik o zo bang om de "ellende" van een ander hok binnen te halen. Vandaar dat ik voorlopig ook uitsluitend duiven op haal bij mijn vrienden uit Brummen. Niet dat daar niet iets mis zou kunnen gaan, maar wel omdat ik weet dat we qua verzorging en ook medische begeleiding exact hetzelfde doen.

Bezoekje Comb. v.d. Nieuwedijk uit Emmen

Afgelopen donderdag een bezoekje gebracht aan de combinatie Van de Nieuwedijk uit Emmen. De combinatie heeft hier inmiddels wat duiven gehaald en in 2019 zelfs al op een bonnetje. Ze kregen toen een jong mee uit zoon Olympic Hans keer een rechtstreekse van Gebr. Jager. Super Douna heet deze doffer inmiddels en dat is niet geheel onterecht. Daar zijn al mooi wat topduiven uitgerold inmiddels. Mooi om mee te maken zoiets.

Overigens geweldig mooie duiven in de hand gehad, ben wel van mening dat er teveel zitten maar goed als je ruimte hebt dan is dat ook vaak en heel gemakkelijk het geval.

De laatste twee uitgeselecteerd voor dit jaar

Had er tot gisteren 3 reserve doffers en 3 reserve duivinnen lopen. Is mij eigenlijk van beide één te veel. Ik hou absoluut niet van "te" veel duiven. Heb er ook geen ruimte voor en ik ga zeker nu nog niet bijbouwen om meer duiven te kunnen houden. Streng selecteren is hier het credo. Hoe minder duiven des te beter, meer ruimte in de hokken, veel lagere infectie druk, meer leefruimte en misschien ook wel meer zuurstof. Alhoewel dat laatste wat mij betreft lariekoek is als ik eerlijk ben.

Dus vrijdag de knoop doorgehakt en nog een jonge doffer en een jonge duivin verwijderd. Nu dus mooi op tal en met de nu aanwezige duiven wil ik dan ook richting het voorjaar van 2023. Totaal dus 28 vliegduiven (inclusief 4 reserves) en 16 kweekduiven.

Inmiddels overigens ook al de "selectie" bekend waarmee ik daadwerkelijk van start zou willen gaan. Dus de vier reserve duiven zijn wat mij betreft nu ook al bekend.

Alarm

Einde van de middag het alarm even getest. Nou die werkt dus uitstekend, hoefde maar richting hok te lopen of de toeters en bellen gingen af. Binnen de minuut had ik al een appje van Henrie, toch dik 100 meter verderop die de sirene duidelijk kon horen in zijn huis.

Terug