Laatste nieuws

Vergaderperikelen en kampioenenhuldigingen

  • 8-11-2022

Vergaderingen

De eerste vergadering staat al weer bijna voor de deur. Het is die van onze eigen vereniging, de uitnodiging en de agenda is inmiddels  ontvangen. En ook al is het natuurlijk voor 90% een standaard agenda toch ben ik van mening dat het deze keer wel een beetje meer aandacht verdient.

We gaan zo langzamerhand, als we het nu leuk vinden of niet, naar schaalvergroting als het gaat om onze afdeling. Een verdere samenwerking dan wel fusie ligt in het verschiet en zeer waarschijnlijk is er zelfs ook geen andere optie.

Ik zit er niet direct op te wachten maar ben hierin wel realist dat de kont tegen de krib gooien ook zeker niet de juiste is in deze! Wel zie ik graag een bepaalde insteek richting die eventuele fusie, een te bewandelen weg zou je het kunnen noemen. Dit in samenspraak met een daaraan gekoppeld tijdsschema.

Sportief gezien, kijkend naar eigen vereniging en eigen hok, moeten we er echt NOOIT aan beginnen. Heb de afgelopen week van een drietal jaren eens de uitslagen van de gezamenlijke vluchten bekeken. En dan vooral gelet op de prestaties van mijn eigen vereniging. Het is heel simpel daar waar we in de huidige situatie nog kopprijzen, of noem het maar top tien noteringen, weten te realiseren is er in een situatie waarbij er sprake is van één grote afdeling een stuk minder eer te behalen. Maar zeer incidenteel doen we dan mee in de kop van de uitslag. Bij de de dagfond dan nog wel ietsje meer, alhoewel ik ook daar van geschrokken ben.

Vandaar ook dat ik van mening ben dat er eerst een soort inrichtingsplan dient te komen van hoe gaan we nu vliegen. Hoe gaan we bijvoorbeeld dus de uitslag bepalen. Het is en blijft natuurlijk heel goed mogelijk om twee of misschien wel drie afzonderlijke uitslagen te maken. Dat kan ook heel goed bij een gezamenlijke lossing natuurlijk, immmers we doen nu al niet anders.

Kijk wat mij betreft gaat alles om spelvreugde en dat is wat we moeten proberen te behouden. Ik hoor sommigen al zeggen maar wat is er nou niet mooier dan een 1e te vliegen tegen 35.000 jonge duiven! Ja inderdaad niets mooier dan dat maar hoe realistisch is het dat zoiets dan gaat gebeuren en al zeker in het Friese gedeelte.

Ja en dan zijn er stemmen, ook in den lande, die willen de punten voor de kampioenschappen uit de afdeling halen. Niets eerlijker dan dat hoor ik dan ook nog wel eens. Komaan beste mensen, denk even na. Wat mij betreft niets oneerlijker dan dat zelfs.

Even terug naar afgelopen jaar. Voor mij een topseizoen waarbij ik 2e generaal kort werd in de afdeling. Reuze blij mee natuurlijk. Maar wie werd er 1e generaal kort in de afdeling.........jawel Pieter Pander uit Wijckel en dat ligt toevallig wel aan de andere kant van onze mooie provincie. En ik vind dat zoiets nu juist mogelijk dient te zijn. In alle hoeken van de afdeling zitten goede duiven en razend fanatieke duivencoaches dat weet ik wel zeker. Maar de wind bepaald de uitslagen en zouden we alsdan de punten uit die grote afdelingen gaan halen dan kunnen 90% van de liefhebbers wel gelijk ophouden als het gaat om een eventueel afdelingskampioenschap. Moeten we toch echt niet willen. De gebieden zouden wat mij betreft best wel groter mogen dan ze nu zijn dat dan weer wel maar houdt het in het redelijke.

Kampioenenhuldigingen

Ze staan er aan te komen, die in de eigen vereniging ligt al weer een paar maand achter ons maar de andere spelverbanden staan voor de deur. Als eerste zal daar rayon Frisia zijn, een dag later gevolgd door het NPO (Grand Prix vluchten) en in december dan nog eens het FUID festival van onze afdeling. De rest volgt in het voorjaar.

Verkoop GPS

Zondag 20 november gaan er 12 jonge duiven online op www.gps-auctions.com Bij dit stukje tekst een foto van één van de aangeboden duiven. Ik vind het overigens een prachtig mooi "lot" duiven. Heb ze zeer regelmatig in de handen en ze staan mij volledig aan.

De komende week zal ik ze alle 12 verder voorstellen op mijn eigen site.

Bezoekje Frits Boersma

Vanmorgen was ik even in de gelegenheid om bij Frits aan te wippen in Wolvega. Het was maar kort van duur maar altijd de moeite waard. Heb altijd het idee dat we wel aardig op dezelfde golflengte zitten en dat maakt het doen van een praatje en een bak koffie altijd plezierig. Moeten we vaker doen Frits!

Terug