Laatste nieuws

Zoon Viton komt gelederen versterken

  • 3-11-2022

Nieuwe doffer voor de kweek

Vanmorgen richting Brummen getogen om mijn (hopelijk) versterking voor het kweekhok op te halen. Ik had al enkele maanden geleden aangegeven dat ik nog op zoek was naar een doffer voor de kweek. Uiteraard deze vraag uitgezet bij Evert Jan Eijerkamp, in beginsel zullen er voorlopig zeker geen andere duiven bij gaan komen dan van de hokken in Brummen namelijk. Ik ben er zo ontzettend goed mee waarbij de vitaliteit van de duiven en natuurlijk de genen mij uitzonderlijk goed aanstaan.

En als je dan zoveel jaren al bevriend bent is het bijna logisch om daar aan te kloppen als er een keer vers bloed ingebracht moet gaan worden. Maar goed de lat komt natuurlijk wel steeds hoger te liggen en dan wordt de keuze ook vaak weer beperkter.

Maar vandaag dan toch mijn gewenste doffer kunnen halen. Het is een zoon uit Viton van Gebr. Leideman keer Aura welke weer een dochter is van Vetblauwe Jackpot keer Rocca. De stamboom van mijn nieuwe aanwinst vind u HIER

Viton heeft zich in een drietal jaren ontwikkeld tot één van de topkwekers op de hokken van Eijerkamp. Ga maar na hij is vader van Speedy Grizzle (1.Nat.Asduif Natour WHZB 2019), vader van Gucci Grizzle (1.Prov. Asduif snelheid / natour 2021), vader van Jitters (1. Prov.Asduif vitesse 2022) vader van Super 177 (1.Quievrain 12.177 duiven, 1.Heusden-Zolder 7.293 duiven). Voeg daar aan toe dat Viton zelf bij de Gebroeders Leideman een  1. Deurne vloog tegen 4.299 duiven, 3. Weert tegen 11.059 duiven, 3. Venlo tegen 3.696 duiven en een 7. Gennep tegen 6.676 duiven. Kortom een goed vlieger en al een goed vererver.

Ja en dan de moeder Aura, wellicht wel de beste kweekduivin welke gekweekt is uit de Vetblauwe Jackpot destijds gekoppeld tegen Rocca welke weer een dochter is van de bekende Rossi keer Karin.

Aura is moeder van o.a. Flamengo welke dit jaar als 6e eindigde in de competitie Allerbeste onderdeel Snelheid en als 9e in de Pipa ranking vitesse/midfond. Oftewel  geen oude roem maar de prestaties uit het meest recente seizoen.

Het zal u opvallen puur en puur snelheid. En dat is precies wat ik zoek, ik wil geen dagfond duiven ik wil uitsluitend vitesse duiven met een beetje extra voor de midfond tot 425 kilometer. Hopelijk kan deze jonge doffer mij weer een klein stukje verder helpen.

Ireen

Was ik in Brummen en ben ik niet eens even wezen kijken bij mijn toppertje van afgelopen seizoen Ireen! Ik heb er even niet meer aan gedacht wellicht gekomen door de euforie dat het mij geslaagd is om de nieuwe doffer voor de kweek los te weken bij de Eijerkampen. Op de foto bij dit stukje tekst is de kop van Ireen te zien terwijl Evert Jan haar vasthoud, het is een plaatje van afgelopen september. Van de januari kweek komen er volgend jaar gelijk twee jongen naar mij toe voor op het vlieghok.

Bonnenverkoop

Inmiddels heb ik alle bonnen getekend retour en de verkoopbeschrijving is op een haar na gereed. Volgende week stuur ik alles richting GPS zodat ze daar mee aan de slag kunnen. Toch wel een bijzonder mooi lijstje met schenkers hoor!

Oordeelt u zelf maar:

Hans & Evert Jan Eijerkamp

Embregt-Theunis

Tj. & J. Elzinga

Gerard Heinhuis

Henk Marsman

Foppe van der Meer

Comb. Kroesen

Gert Rotman

D. van der Stouwe & Zn.

J. & S. Timmermans

Henk Douna

Theo Pander

Anne van der Veer

Jannes Kootstra

Er worden late jongen 2022 aangeboden, er worden jongen uit de kwekers 2023 aangeboden maar er worden ook koppel eieren aangeboden en in dat geval koopt u niet één maar wellicht twee jongen!

Vanaf 20 november online op www.gps-auctions.com

 

Terug