Laatste nieuws

Hok beveiligd

  • 29-10-2022

Beveiliging

Inmiddels zijn de hokken voorzien van een beveiligingssysteem. Het geheel vakkkundig geïnstalleerd door een beveiligingsbedrijf uit Noord Holland. Eigenlijk heel simpel maar verrekte doeltreffend zo hebben de testen al uitgewezen. Ik hoop overigens dat mijn mobiel zich keurig rustig houdt als het gaat om het beveiligingssysteem. Dit onderwerp kunnen we in ieder geval voorlopig wel even afvinken van mijn lijstje.

Rui

De rui gaat nog steeds door uiteraard. Het aantal dekveren dat eruit gegooid wordt neemt gelukkig enorm af. Minder "sneeuw" in de hokken zullen we maar zeggen. Heb iedere dag wel een stuk of tien duiven in de hand, dat is toch wel mooi als ze zo rustig zijn dat je ze zo kan pakken zonder dat ze wegduiken. Bij de jongen varieert het aantal nog te stoten slagpennen op 2 tot 4. Bij de ouden zijn er nog enkele die op 2 oude pennen staan en al meerdere die nog 1 pen te gooien hebben. De kweekduiven zijn er allemaal doorheen zo zag ik afgelopen week.

Verzorging

Kreeg de afgelopen weken een paar mailtjes met de vraag over mijn verzorgingssysteem in de "stille" maanden. Wel het is gelukkig vrij eenvoudig, althans zo kijk ik er tegen aan. Het voer is iedere dag hetzelfde en wel van Peter Theunis. Zowel de Champion Mix als de NPO mix wordt nu gebruikt. Twee keer in de week wat vitaminen en extra eiwitten over het voer en om de dag sedochol afgewisseld door Naturaline. Hier wordt overigens gewoon twee keer daags gevoerd. Ik weet zeker dat het ook wel met één keer daags toe kan maar ik vind het veel te mooi om ook bij de duiven in het hok te zijn en ze met regelmaat even in de hand te nemen. En immers ik heb er de tijd wel voor!

Grit en mineralen worden dagelijks verstrekt en ook dagelijks ververst en daar moeten ze het mee doen.

O ja, op de woensdag en op de zaterdag een bad. Nog nooit eerder twee keer per week een bad gegeven maar de tijd is er wel en het kan geen kwaad. 

Forums

Ben al een drietal keren gevraagd om zitting te nemen in een forum. Sta daar helemaal niet afwijzend tegenover maar alle drie keren stond gepland op een middag/avond dat ik al iets in mijn agenda had staan. Dus het is uiteindelijk drie keer een nee geweest richting de vraagsteller.

Bonnen

Bonnen worden er niet meer geschonken. Heb er enkele weggeven en daar blijft het bij. Voor mijn eigen club eind november nog een bonnenverkoop op GPS-auctions overigens. Kom daar binnenkort nog wel een keer op terug.

Terug