Laatste nieuws

Groot, groter, grootst.......

  • 22-10-2022

Stamkaarten

Inmiddels alles in gereedheid gebracht voor de aanstaande verkoop van 12 zomerjongen uit mijn kwekers. Op zondag 20 december 2022 gaan ze online op www.gps-auctions.nl

De stamkaarten liggen gereed, de verkoopbeschrijving en het inspectierapport is reeds naar Elshout toe gemaild en de duiven zijn vorige week op de foto gezet door Henk Storm.

Bonnenverkoop P.V. de Griffioen

Komende week aan de slag met de verkoopbeschrijvingen van de geschonken bonnen aan mijn vereniging. Totaal 14 stuks dus dat klusje moet binnen een dag geklaard kunnen worden.

Vergaderstukken afdeling Friesland '96

Beetje bij beetje worden de vergaderstukken van de algemene najaarsvergadering van onze afdeling zichtbaar. Is altijd wel leuk om dat te volgen en vooral ook bijzonder nieuwsgierig natuurlijk. Inmiddels staat de presentielijst paraat, nog wel ééntje die niet juist is, maar het begin is er al weer.

Wat veel interessanter is zijn de bestuursvoorstellen. Contributieverhoging, certificering vervoer, vervoersprogramma 2023, spoorboekje om te komen tot een fusie met afdeing 10 en natuurlijk een nieuwe samenspel indeling.

Het zijn vooral de laatstse twee die veel aandacht zullen vragen en hebben van de leden. Het zal ook nog wel de nodige stof doen opwaaien zo verwacht ik. Gevoelige onderwerpen atlijd en dat geldt eigenlijk voor beide de onderwerpen.

De verplichting vanuit het NPO lag er al om tot grotere samenspelen te komen, dit jaar hadden we immers nog dispensatie om de  bestaande samenspelen te gebruiken voor de nationale kampioenschappen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat de nationale kampioenschappen wel mooi zijn maar mij niet het meest interesseren. Iets anders zijn de afdelingskampioenschappen, dat is iets waar ik nog wel voor zou willen gaan en dan zijn goede compacte samenspelen wel van groot belang. Het mooiste zelfs als ze allemaal ongeveer even groot zijn. Maar daar begint het gelazer al.........geografisch even groot? of qua ledental even groot? Een wereld van verschil tussen deze twee en niet zo eenvoudig in te vullen. Oftewel ook niet willen doen dan!

Maar goed inmiddels staan er een paar concepten gereed waarbij de samenspelen wel heel eenvoudig zijn ingetekend. Men neme een liniaal en gaan met die banaan, je zou bijna zeggen onder het genot van een kop koffie kan je ze intekenen. Hiermee wil ik overigens verder helemaal niets zeggen want ik weet dat er het nodige cijferwerk aan ten grondslag heeft gelegen. Cijfertjes.......hmmmmm als "oud" controller zou ik er warm voor moeten lopen maar niet ten aanzien van dit onderwerp. Ze zeggen me namelijk veel te weinig. Maar beter iets dan niets zullen we maar denken.

Ik prijs mij oprecht gelukkig dat we momenteel twee leden van onze club in het afdelingsbestuur hebben zitten. Ik hoop dat ze hun zegje gedaan hebben ten aanzien van de voorgestelde indeling. Een indeling waar ik niet direct warm van word namelijk. De reden is dat de vereniging uiteen lijkt te vallen. Ik zeg lijkt te vallen want het is niet allemaal even duidelijk dus voorzichtigheid is hier geboden. 

De vereniging, de en wat mij betreft enige, hoeksteen van de duivensport! Ik vind het o zo belangrijk dat verenigingen zo lang en zoveel mogelijk in leven gehouden worden. En dat kan niet met 5 of 10 vliegende leden dat weet ik ook wel maar daar waar nog vrijwel altijd rond de 15 tot 20 man inkorven moeten we ze blijven koesteren. Erg belangrijk maar ik hoor het zo weinig vanuit andere geledingen.

Dus ten aanzien van de rayonindeling, wat mij betreft zo snel mogelijk maar aanpassen maar dan wel zo groot als noodzakelijk en zo klein als mogelijk. Wat mij betreft maken ze er zelfs een drietraps raket van. Volgend jaar A, een paar jaar later B en het jaar van fusie C.

Het spoorboekje is een goed iets om er bij te hebben, ik weet niet wat ik allemaal gemist heb maar het thempo zit er behoorlijk in en wat mij betreft allemaal net wat te rap. Rek het zo lang als mogelijk op, probeer naar samenwerking te komen, eentje die beter is dan nu al zou ik denken en dan ergens 2027 of 2028 de kogel door de kerk.

Een dik jaar geleden heb ik zeer uitvoerig met onze afdelingsvoorzitter om de tafel gezeten. Henk kreeg pre pensioen en ik had het idee opgevat om mij nogmaals beschikbaar te stellen voor het afdelingsbestuur. We hebben over veel facetten gesproken destijds en toen we elkaar de hand gaven om weer naar huis te rijden had ik ook absoluut het idee om mij kandidaat te stellen. Echter ik heb wel de tijd gevraagd om er goed over na te kunnen denken. Gaande weg de tijd kreeg ik het gevoel dat ik mijzelf in de weg zou gaan zitten in het bestuur gelet op de voorliggende agenda. Nou ik kan wel zeggen dat het nu dus al het geval geweest zou zijn. Kortom een blij man dat ik mij er niet op bestuurlijk niveau druk om hoef te maken.

Ik heb beloofd de fusie te steunen en dat ga ik dan ook doen. Of het wel de juiste is????? Helaas te veel negatieve ervaringen op dit terrein!!!!!

Komt tijd komt raad, en laten we ons gelukkig prijzen met een goede invulling van het bestuur met een prima kapitein aan het roer en daar ben ik oprecht blij mee!

Terug