Laatste nieuws

Nieuwe stamkaart en duiven op foto GPS

  • 14-10-2022

Nieuwe achterkant stamkaart

Ach ik weet het, de duiven vliegen er geen seconde sneller door en ze worden er ook geen stuiver duurder van. Maar een leuke foto op de achterkant van de stamkaart vind ik toch wel iets hebben. En zeker als het ook nog een foto is van een paar duiven die er wat mij betreft met recht toe doen!

Op de foto

Dus daarom al halverwege het afgelopen seizoen met een tweetal duiven, te weten de beste vitesse duif PIPA ranking 2022 "Ireen" en de 1e NPO Grand Prix Dizy le Gros "Dizy" naar Henk Storm in toen nog Surhuisterveen gereden om ze vast te laten leggen op de gevoelige plaat. Ze waren toen nog mooi glad en dat was ook de reden om het destijds al te laten doen. Het resultaat mag er zijn en inmiddels hangen beide portretten mooi in de woonkamer en zijn daarmee "Mr. William" en "Onana" vervangen door twee recente foto's. Dus wat dat betreft goud van oud vervangen voor nieuwe glorie.

Ontwerp

Dezelfde twee foto's heb ik ook gebruikt om de achterkant van de stamkaarten te sieren. Corné van Iwaarden van Graffic2Innovate heeft ze voor mij ontworpen, immers ook de man die mijn nieuwe logo heeft bedacht voor op deze website. Snel met zijn ontwerpen en zeer snel met zijn leveringen en een bijzonder prettige wijze van samenwerken. En, tegenwoordig ook niet onbelangrijk, geen extreme prijzen!

Kortom zowel Henk Storm als Corné van Iwaarden hartelijk dank voor jullie geleverde vakwerk!

Verkoopduiven

Overigens gisteren met de uiteindelijk 12 overgebleven verkoopjongen voor GPS naar diezelfde Henk Storm geweest om ze op de foto te laten zetten voor de verkoop later in november. Dit keer niet naar Surhuisterveen maar een klein stukje verderop naar Harkema alwaar Henk Storm een andere woning heeft betrokken.

Rui

Voor het overige in de hokken klaar met het kuren tegen parathyphus maar vooral ontzettend veel veren! Rare gedrochten zijn het momenteel kan er niets anders van maken.

DNA Frisia NL22-8048485

Ja en dan ontstond er zomaar twijfel of mijn "Frisia" NL22-485 1e asduif jong rayon Frisia Oost wel een duivin was. Wat kreeg die toch een babbels de afgelopen weken. Heb haar nog wel een dag bij de doffers in gehad maar dat gaf ook geen duidelijkheid. En aangezien ik altijd snel wil weten waar ik aan toe ben en tijdens het koppelen al helemaal geen verassingen kan gebruiken als het gaat om het geslacht van mijn duiven heb ik maar snel even een paar veertjes opgestuurd naar Gendika in Veendam. Drie dagen later kwam de uitslag en het blijkt wel degelijk een duivin te zijn. Gelukkig maar! Overigens ook hier geldt, vakwerk voor weinig geld!

Vergaderen

Het vergaderseizoen breekt aan zo langzamerhand dus mensen laat u horen als er zaken niet zo gaan als u zou willen. In onze afdeling zal de samenspel indeling ter tafel komen. Wordt ook tijd zo langzamerhand want de samenspelen worden in sommige hoeken van de afdeling wel heel erg klein. Ik zeg altijd maar zo, zo klein als mogelijk en zo groot als noodzakelijk. Niet meer en niet minder.

Ik hoop echter wel één ding van harte en dat is dat ze niet nu op zoek gaan naar een toekomstbestendige indeling, zo die er zou bestaan althans. Laten we aub zo lang mogelijk genieten van de mogelijkheden die er nu nog zijn. Natuurlijk moeten we enkele jaren vooruit kunnen maar ga niet iets bedenken met de intentie om tien of vijftien jaar verder te kunnen want dan ben ik toch wel huiverig voor de situatie dat er zeer velen zullen afhaken en dat moeten we absoluut niet hebben. We gaan het beleven.

Terug