Laatste nieuws

Mooi weer voor schoonmaakwerkzaamheden

  • 6-10-2022

Strak blauwe lucht, zonnetje erbij, behoorlijk wind kortom alle ingrediënten om wat schoonmaak klusjes te doen. En zoals altijd valt er genoeg schoon te maken als je duivenmelker bent.

Vandaag de "kast" achter het hok, waarin tal van attributen in opgeslagen liggen of staan, helemaal leeg gehaald en schoongemaakt. Betekent stofzuigen zodat de spinwebben vertrokken zijn en vooral ook het schoonmaken van de manden, de opvangbakken voor verdwaalde duiven en meer van dat soort dingen.

De manden leeggehaald, karton eruit en vervolgens met de doek helemaal proper gemaakt en mooi een uurtje laten drogen in de zon voor het hok (zie foto). Vervolgens weer karton er in en schone bodembedekking zodat ik volgend jaar of wanneer ook maar niet voor een verrassing kom te staan als ik op stel een sprong een mand nodig mocht hebben.

Naast bovenstaande werkzaamheden inmiddels volop bezig met de voorbereiding van de verkoop op GPS. Deze zal eind november starten dus het wordt hoog tijd om de beschrijvingen en stambomen op orde te brengen. Het zullen totaal 12 stuks gaan worden, ze worden bijna per dag mooier en sommigen schieten al mooi op met de rui. Het zijn allemaal zomerjongen afkomstig vanuit mijn kweekhok.

Uiteraard kom ik er binnenkort nog uitgebreid op terug.

Ook voor de vereniging (P.V. de Griffioen) inmiddels gestart met de voorbereidingen van de bonnenverkoop. Totaal 13 bonnen, geen grote aantallen maar wat dacht u van onderstaand rijtje:

Hans & Evert Jan Eijerkamp

Embregts-Theunis

Tj. & J. Elzinga

F.M. van der Meer

G. Heinhuis

H. Marsman

Comb. Kroesen

G. Rotman

Henk Douna

J. & S. Timmermans

D. van der Stouwe & Zn.

T. Pander

J. Kootstra

A.A. van der Veer

Totaal veertien stuks en niet de minste volgens mij. Ze zullen eind november/begin december op GPS worden aangeboden. Ook hier zal ik uitgebreid op terugkomen.

Terug