Laatste nieuws

Najaarsklusjes, klok in opslag

  • 29-9-2022

Inmiddels zijn we al weer enkele weken na de laatste vluchten. Heb er overigens best nog wel even van nagenoten, wat een bizar weekend en wat toch een wonderlijk mooi slot met als winnende duivin mijn NL22-503 "Durkje". Ik vind het nog knap van haar na drie nachten mand en dan ook nog eens als winnares uit de bus komen.

Maar goed de tijd draait al weer door en er is de afgelopen weken best wel veel gebeurd. Ik hou van opschieten als het om selectie, eventueel verkoop en op tal brengen van de vlieg- en kweekploeg aan komt. Zo ook dit jaar daar veel werk van gemaakt. Een aantal kon ik verkopen en dus er anderen blij mee maken en een aantal niet goed genoeg en verwijderd.

Inmiddels 15 vliegdoffers en 15 vliegduivinnen zitten die inmiddels al mooi beginnen te ruien. Ook de kweekduiven op tal, waarbij er nog ruimte is voor één doffer welke ik over een paar weken uit Zutphen ga halen.

Zitten nog een 16-tal jongen uit de kwekers die eind november verkocht zullen worden door GPS.

Vorige week kwam de laatste van de vervelende en slecht verlopen natourvlucht Weert (27 augustus) ook nog terug, het bettreft een duivin zijnde de NL21-064. Betekent dus dat het klepje alsnog dicht kon..........betekent ook dat ik dit jaar slechts één oude duif verspeeld ben op de vluchten. Ook bij huis geen oude duiven verspeeld. Toch best wel bijzonder vind ik.

Dolf is inmiddels bezig met een klein onderhoudsklusje aan de achterkant van het hok waar er sprake was van een lekkende dakgoot. Maar met een paar dagen is ook dat weer mooi voor elkaar.

Zelf de klok en aankomstantennes verwijderd, schoon gemaakt en in huis opgeslagen voor een winterslaap. Ben en blijf altijd nog van mening dat elektronicia niet onnodig buiten dient te verblijven als het niet nodig is. En aangezien ik niet van plan was om de komende maanden duiven te gaan klokken heb ik het handeltje netjes gedemonteerd, schoongemaakt en in de kast opgeslagen (zie ook foto bij deze tekst).

Terug