Laatste nieuws

Dak droog! Maar nog wel wachten! Boxtel 12.30 uur, Etroeungt om 13.15 uur, Topdag!

  • 11-9-2022

Helaas nog geen lossing in zicht. Dat ziet er niet goed uit denk ik dan. De oude duiven zullen ze wel gaan redden maar hoe het met de jongen komt? Maar rustig afwachten.

De vele regen van afgelopen donderdag heeft er in ieder geval wel voor gezorgd dat het plat dak van de garage en de carport blank stond! Dus al vroeg uit de veren om de hoeveelheid water af te voeren en het dak droog te maken. Is even een dikke twee uren werk maar dan heb je ook wel weer eer van je werk. Daar zal het in ieder geval niet aan liggen, mochten ze los komen vandaag!

Maar vanmorgen vroeg hier in Donkerbroek ook behoorlijk dampig over het land. Rond de klok van 7.30 uur kwam de zon al wel te voorschijn en die zorgde er hier ook voor dat de mist spoedig verdween. Het werd zelfs al voelbaar warm!

Ja en dan dus wachten op lossingen. Zal een lastig verhaal worden, de mist in het zuiden en op de losplaatsen is de grote spelbreker. Nu lijkt het er op dat we nog mazzel hebben niet al te westelijk te zitten, want daar schijnt het zowaar nog beroerder te zijn althans als mijn bron klopt.

Maar wat het ook is we moeten vooralsnog geduld doen!

En we moesten wel heel erg lang geduld doen zelfs. Maar inmiddels hangen de natour duiven in de lucht. Om 12.30 uur klonk het startsein in Boxtel waar het inmiddels prima weer was geworden getuige de foto hieronder. Er blijkt een matige noorden wind te waaien, snelheden zullen wel ergens rond de 1.400 mpm komen te liggen. Dat betekend dan precies twee uren vliegen. Ik hou dan maar aan tussen 14.20 uur en 14.40 uur klokken. Het vertrek was overigens bijzonder goed, kon niet beter zo is mij verteld.

Foto Louis van Zuijlen Rosmalen, met toestemming geplaatst. Bedankt Louis!

 

Helaas wachten de jongen nog, dat wordt een hele kluif voor de beestjes als ze straks nog wel los komen. Wat dat betreft hou ik mijn hart voor het jonge spul wel een klein beetje vast.

Maar ook in Frankrijk wordt er gelost. De lossing staat gepland op 13.15 uur. Dat zal nog een pittige worden denk ik. Klokken ergens tussen 18.00 uur en 18.30 uur. Ben er niet bijzonder blij mee, veel te laat gelost en te lang in de auto gezeten. Het heeft natuurlijk niet anders gekund en we hebben het er mee te doen. Wordt een latertje met afslaan vanavond wellicht.

 

Het wordt  de laatste keer dit jaar maar geniet van de aankomsten, denk dat ze wel heel erg graag het hok in willen vandaag dus opletten!

Met zijn vijven kwamen ze recht vanuit het zuiden aangevlogen. Twee van de buurman en drie van mij zo zou blijken. Ze landen bij mij ook alle drie gelijktijd op de antenne waarbij twee van de drie ook in dezelfde seconde geklokt worden. Het is de NL20-765 "Mystiek" welke als eerste wordt geklasseerd gevolgd door de NL21-077. Nummer drie is de NL21-062 welke enkele seconden later wordt geklokt. Snelheid eerste twee duiven ruim 1.427 mpm. Beide kopduiven blijken goed te zijn voor de eerste en tweede in de vereniging en na later blijkt zelfs 2e en 3e in de gehele afdeling Friesland '96.

Het verdere verloop is uitermate goed te noemen. In ruim acht en een halve minuut 14 van de 15 in de klok, nummer laatst betreft een herintredende jonge duif en die kwam een klein half uurtje ook binnenlopen.

En toen begon het lange wachten op de jonge duiven. Dit ging toch wel gepaard met de nodige "spanning" kan ik u vertellen. Een geweldig seizoen, zeg maar gerust absoluut topseizoen, wil je graag op een goede wijze afsluiten per slot van rekening.

Dus de meldsite volgen en uitrekenen dat rond 17.47 geklokt moet worden voor een eerste in de afdeling. Komt daar plots de NL22-503 aansuizen om geklokt te worden om 17.48 uur. Snelheid 1.336 mpm. Naar nu blijkt goed voor een tweede in de afdeling Friesland '96 en een dikke top tien notering in sector IV. Nummer twee liet acht minuten op zich wachten maar melde zich uiteindelijk toch nog netjes op tijd voorin de uitslag. Het verdere verloop was redelijk en ook niet meer dan dat. Maar uiteraard ongekend blij met deze goede afloop.

Uitslagen P.V. de Griffioen:

N36 Boxtel tegen 211 duiven:

1,2,4,12,14,17,23,24,31,32 enzovoort met totaal 14 van de 15 duiven op de uitslag.

J36 Etroeungt tegen 208 duiven:

1,4,9,29 enzovoort met totaal 7 van de 19 op de uitslag.

Samenvattend: uitermate tevreden over deze afsluitende vluchten. Met ongelooflijk fijne kopduiven in de afdeling. Bijzonder blij mee.

Terug