Laatste nieuws

Voor de laatste keer dit jaar ingekorfd

  • 9-9-2022

En dat was het dan weer voor dit seizoen, vanavond voor de laatste keer de duiven op reis gestuurd in dit seizoen. Totaal 15 duiven zijn  nu onderweg naar het Belgische Tongeren, afstand 252 kilometer.

Zes oude duivinnen, zeven oude doffers en nog eens twee jonge doffers mogen het voor mij gaan proberen morgen. De oude duiven zitten al weer te broeden op één koppel na. Een paar duivinnen thuisgelaten omdat ze nog het tweede ei moeten gaan leggen.

Ze zijn allemaal nog mooi strak en de pennenstand is behoorlijk goed. Een paar met een volle vleugel zelfs, dus die kunnen maar zo een pennetje gaan stoten in de mand. Twee stuks die op vier oude pennen staan en de rest staat allemaal op vijf of zes oude pennen. Dat gaat het probleem ook vast niet worden. Geen idee hoe de motivatie nog is nu ze weer zitten te broeden.

Vanwege de neststand en het feit dat er dus dikke jongen in de schaal liggen maar gekozen om drie doffers als aangewezen te zetten. Eerste getekende is de NL21-053, tweede getekende de NL20-797 Second Dennis en de derde getekende de NL21-205.

In de vereniging door 15 leden totaal 211 duiven ingekorfd. Hopelijk kunnen de lossingsverantwoordelijken morgen een gaatje vinden om te lossen.

Terug