Laatste nieuws

Onderweg naar Chalons en Champagne

  • 8-9-2022

De laatste jonge duivenvlucht al weer! Vanavond 19 strijders ingekorfd voor de vlucht vanaf Chalons en Champagne, afstand ruim 464 kilometer naar de thuishokken in Donkerbroek.

Een vlucht op de zaterdag lijkt ver weg als we de weersvoorspellingen mogen geloven, voor zondag lijkt het beter en het zal die kant dan ook wel opgaan.

De drie aangewezen duiven NL22-507 uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto, NL22-485 uit zoon Luka Modric x dochter Olympic Marjolein en de nestbroer van de eerste getekende NL22-506. Een lastige keuze wat mij betreft maar heb maar niet te veel verandert ten opzichte van de voorgaande vluchten.

Hoe heb je ze ingekorfd werd mij ook vanavond weer gevraagd. Ach maar weer hetzelfde antwoord, heb ze het hele jonge duivenseizoen nog niet ingekorfd zoals ik ze graag zie. Eigenlijk vind ik ze telkens aan de lichte kant terwijl ze vreten als groten en ook zoveel kunnen krijgen als ze willen. Voor het overige voelden ze wel goed aan voor wat dat allemaal waard mag zijn. En wat misschien wel zo belangrijk is ze hebben wel schik in het hok met elkaar.

En wordt het wel een zondagsvlucht dan zegt mij de situatie op de donderdag avond al helemaal niet zoveel meer. Hoe langer er uitstel is hoe groter de factor geluk wordt heb ik vaak gedacht. Of dat juist is en terecht is weet ik niet maar ik heb het toch wel regelmatig zo ervaren.

In de club door 7 leden totaal 208 duiven ingekorfd.

Morgen de natour nog een keer en dan zit het er op voor dit jaar.

Terug