Laatste nieuws

Matchday, het zonnetje er al mooi bij. Gelost om 8.45 uur, prachtige vluchten!

  • 3-9-2022

De foto bij dit stukje tekst is van 6.55 uur vanmorgen, inmiddels een uur later staat het zonnetje er al mooi bij hier in Donkerbroek. Volgens de informatie op de website van de afdeling moeten we nog even geduld doen en nader bericht rond 8.30 uur. Ik ga er dan ook van uit dat ze rond die tijd gelost zullen worden.

Het zal voor de "onervaren" jongen een lastige klus worden vandaag. Om eerlijk te zijn verwacht ik de nodige verliezen vandaag ook, zou mij niet vreemd voorkomen als dat richting de 20 procent gaat ook nog. Zou niet meer moeten maar lijkt mij met deze oosten wind niet ondenkbaar. Laten we maar hopen dat ze aan deze kant van het IJsselmeer blijven en dan zal het allemaal nog wel een beetje mee kunnen vallen maar anders.....

Het heeft even geduurd maar de lossing om 8.45 uur is een feit. De wind is hoofdzakelijk oost draaiend naar zuid oost en matig in kracht volgens mij wel toenemend.

Snelheden zullen niet hoog liggen maar klokken ergens tussen 11.30 uur en 12.00 uur moet toch lukken lijkt mij.

Beste mensen het is het voorlaatste weekend dat we vluchten hebben, het weer is prima, het zonnetje er bij dus ik zou zeggen geniet van de aankomsten en laat u vooral niet verrassen!

Man man wat een mooie aankomsten zaten er weer tussen en wat hebben ze mij vandaag in positieve zin verrast. Ben al heel wat gewend dit jaar maar deze zag ik vanmorgen nog niet aankomen. Met een werkelijk totaal verkeerde wind, zeg maar gerust een straffe oosten wind hier, en dan nog zo thuiskomen en ook op tijd thuiskomen!

Vanuit de westkant, hoe kon het ook anders, zie ik plots de eerste duif aan komen suizen. Letterlijk suizen en zo allemachtig hard landen op de klep dat ze overdwars schuift tegen de spijlen van de spoetnik aan, waar ze normaal gesproken tussen door moet vallen om binnen te geraken, waardoor ze ook gelijk weer opschrikt. Helaas ook nog niet geklokt, gelukkig was het maar een klein rondje en viel ze alsnog goed op de plank om wel geklokt te worden. Kloktijd 11.28 uur en het is de NL20-794 "Thijsje" die als eerste aftikt. Snelheid ruim 1.402 mpm.  Vervolgens duurde het een kleine drie minuten eer nummer twee zich meldt. Het is de NL21-053 "Zoon Brenda" rechtstreeks van Eijerkamp. 

Het verder verloop van de oude duiven is prima te noemen.

Natuurlijk was het wachten direct na de eerste nog wel even op de jonge duiven. Daar waar ik mijn hart vasthield vanwege de oosten wind wisten ook de junioren goed naar huis te komen.

De klok gaf 11.31 uur aan toen het eerste jong arriveerde samen met enkele ouden. Overigens gelijk op de plank en geklokt. Snelheid 1.371 mpm. Het is de NL22-498 Zoon Dizzy welke nu als eerste aftikt. De voorgaande vluchten al vier keer zijn broer als eerste op het hok en nu dus de nestmaat.  Ook hier duurde het een minuut voordat nummer twee zich melde, het was mijn eerste getekende NL22-506 uit Zoon Olympic Hans x dochter Calisto. 

Verloop prima!

Zeer prettige bijkomstigheid is dat ik op beide vluchten de twee aangewezen duiven behoorlijk rap in het klokkie had!

Bij de ouden om 11.58 uur het klepje dicht en bij de jongen om 12.47 uur het kleppie dicht. Kortom een meer dan tevreden duivenmelker vandaag!

De uitslagen:

N35 Heusden-Zolder tegen 235 duiven 1 op 3 gerekend:

2,4,7,10,11,14,21,29 enzovoort met totaal 14 van de 15 op de uitslag.

Hier gaat de overwinning naar clubgenoot Jannes Kootstra uit Bakkeveen, Jannes van harte met deze zeer fraaie overwinning!!

J35 Heusden-Zolder tegen 273 duiven 1 op 3 gerekend:

3,9,12,18 enzovoort met totaal 12 van de 20 op de uitslag.

Hier gaat de overwinning naar de clubgenoten Jan & Symen Timmermans, mannen van harte gefeliciteerd met deze overwinning!!

Over beide uitslagen kan ik alleen maar tevreden zijn, op naar de finale!

Terug