Laatste nieuws

Onderweg naar Heusden-Zolder

  • 2-9-2022

Vanavond de natour- en de jonge duiven ingekorfd voor de vlucht vanaf het Belgische Heusden-Zolder, afstand rond de 229 kilometer naar de thuishokken hier in Donkerbroek.

Voor de natour totaal 15 duiven ingekorfd. Acht duivinnen en zeven doffers moeten hier gaan proberen zo snel als mogelijk huiswaarts te keren. De drie aangewezen duiven zijn NL20-713 "Magic Girl", de NL21-205 "Magic Boy" en de NL20-794 "Thijsje". Twee duivinnen en één doffer dus. Hopelijk weten ze voor mij de aangewezen punten binnen te slepen.

Voor de jonge duivenvlucht totaal 20 stuks ingekorfd.Elf duivinnen en negen doffers mogen morgen proberen weer snel huiswaarts te gaan. De drie aangewezen duiven zijn de NL22-506, diens broer de NL22-507 en een duivin de NL22-485. Twee doffers en één duivin dus. We gaan het zien of één er van, of beter nog twee ervan de uitslag weten te bereiken.

Overigens nog drie jongen thuis laten zitten. Een duivin die morgen haar tweede ei moet gaan leggen, een doffer die een derde van de staart mist en een doffer welke ik beslist nog niet kwijt wil. En wat je niet kwijt wil moet je zeker niet gaan spelen is mij ooit eens verteld.

Om nog even aan te geven hoe ik de duiven heb ervaren bij het inkorven. Heel eenvoudig, de ouden prima, de jongen kan ik niet zo krijgen als ik ze graag zien.

Morgen een oosten wind, uitermate verraderlijk voor de jonge garde. Zou mij niet verbazen dat de jonkies het morgen dan ook bijzonder pittig en lastig krijgen. Laten we hopen dat het mee gaat vallen!

In de vereniging door14 leden totaal 235 duiven voor de natour ingekorfd en door 10 leden 273 duiven voor jonge duivenvlucht.

Morgen maar vlug terug!

Terug