Laatste nieuws

Druk druk druk

  • 1-9-2022

Druk druk druk 

Kreeg de afgelopen week, te beginnen op zondagavond al, van drie sportgenoten een kort appje of ik de "druk" al begon te voelen? Zo van nog vier vluchten en dan zit het er op en dan moet het nog wel even gebeuren.

Vond het wel een mooie kwinkslag naar de website van clubgenoot Theo, www.theopander.nl, die onder het kopje van "druk druk druk" aangaf dat hij de komende dagen niet veel tijd had voor de duiven omdat zijn werkzaamheden na de vakantieperiode weer worden opgestart.

Nou ik heb de drie "appers" maar aangegeven dat ik de druk zoals zij die bedoelen niet ervaar. Gelukkig niet, immers mijn seizoen kan echt niet meer stuk. Maar onnozel ben ik natuurlijk ook weer niet dus op een mooie wijze het jaar afsluiten wil ik maar al te graag. We gaan het proberen.

Heusden-Zolder

Kreeg ook een handvol vragen over de komende vlucht vanaf Heusden-Zolder. Of de jonge duiven ook voor de oude duiven zouden finishen (volgens mij kreeg ik dezelfde vraag vorig jaar ook trouwens). Kan ik heel kort zijn, als bij mij de jonge duiven voor de oude duiven zouden arriveren dan is er toch echt iets aan de hand met mijn oude duiven. Ik sluit het bijna geheel uit, of het moet al zo zijn dat er enkele tegelijk komen en dat er toevallig een jong tussen zit. Maar normaal gesproken gaan de oudjes het hier in ieder geval winnen van de jonkies. Waarom dat zo is? Zal met training en motivatie te maken hebben en natuurlijk met selectie!

Oosten wind

Ook daar werd naar verwezen in een mailtje dat ik vanmorgen ontving. Wat ik daar van vond? Moet niet gekker worden eigenlijk, daar hebben we niets van te vinden. We hebben het er gewoon mee te doen. Uiteraard bedoelde de beste man of ik er blij mee was. Nee liever niet dat is helder, een west of noordwesten wind geeft veel mooiere vluchten. Maar laten we eerlijk zijn er is ook helemaal niks mis mee als de kopduiven nu eens aan de westkant van de afdeling liggen. Ik heb er geen moeite mee hoor. Probeer hier wel een paar vroege te pakken in het samenspel. Lukt het dan is dat geweldig mooi, lukt dat een keer niet dan is dat jammer. Niet meer en niet minder. Van de wind kan niemand winnen per slot van rekening.

Miss Pipa

Miss Pipa NL20-739 (zie foto bij deze tekst, is overigens eentje van vorig jaar) vaak mijn aangewezen duif en volgens mij goed voor drie eersten. Ze stond afgelopen week als 1e getekende op de lijst vanaf Weert. Maar al dat kwam geen Miss Pipa. Ook zij was slachtoffer van de moeilijke lossing en het slechte vertrek.

Maar kijk daar, vanmiddag toen de duiven vielen van een lapvlucht zat ze zowaar weer in haar broedbak! Wel een beetje lichter geworden maar voor de rest in prima doen! Heel erg blij mee!

Terug