Laatste nieuws

Matchday, prachtig mooi op tijd gelost! Zeer moeizame Weert, redelijke Entroeungt

  • 27-8-2022

Prachtig mooi duivenweer vandaag! Ik mag dit weertype wel, heerlijk themperatuurtje, geen harde wind en vooral droog weer. Beide vluchten worden straks gelost. Weert om 8.15 uur en Entroeungt om 8.45 uur. Kan niet mooier wat mij betreft.

Inmiddels de duiven verzorgd en het plat dak weer droog gemaakt dus ik ben er klaar voor zullen we maar zeggen.

De snelheden zullen niet extreem hoog zijn, althans die van de jongen niet is mijn verwachting. De natour duiven kunnen er nog wel even aan trekken en dan zou het best kunnen dat daar nog mooie snelheden uitkomen. Ook hier wordt met smart gewacht op die stevige zuidwesten wind maar helaas dit jaar nog niet mee mogen maken.

De natourduiven zullen ergens tussen 10.30 uur en 11.00 uur geklokt moeten worden lijkt mij.

De jonge duiven verwacht ik tussen 13.15 uur en 13.45 uur. Zou me echt verbazen als ze sneller gaan maar we houden de meldsite in de gaten natuurlijk!

Het wordt weer een drukke duivendag zo met twee vluchten. Ze komen gelukkig niet door elkaar dus met een beetje geluk kunnen we twee keer genieten van een vlucht.

Zeg maar gerust meer dan een half uur later dan verwacht! Maar we waren al vooraf ingeseind door de social media. Een bijzonder slecht vertrek in Weert betekende langer wachten vandaag.

Om 11.13 uur klokken was mijn gedachte dan zit ik er nog bijzonder mooi bij! Nou het werd een minuutje later toen daar mijn duivin NL20-794 "Thijsje" als een schicht aan kwam schieten en meteen op de klep viel. Kloktijd dus 11.14 uur en een snelheid van 1.118 mpm. En na later bleek goed voor de eerste in de vereniging en met een beetje geluk nog een top tien in de afdeling! Blij mee!!

Vervolgens duurde het 9 minuten eer nummer twee kwam. En dat was mijn Magic Girl NL20-713 enkele seconden later gevolgd door Mystiek NL20-765 zodat mijn twee getekende duiven mooi voorin in het klokkie zaten.

Het vervolg was echt moeizaam en zeker voor een natourvlucht. Een zeer schrale troost is wel dat het bij iedereen (niet één uitgezonderd) het geval was.

Ja en dan ga je nadenken over de jongen, die hadden dus wel een goed vertrek zo werd gemeld. In eerste instantie de gedachte dat er om 13.45 uur duiven zouden moeten zijn. De meldsite kwam ook maar moeizaam op gang en ik hield mijn hart al weer vast. Het was Comb. A.J. Mulder die het feest openden en hoe! Drie geweldig mooie tijdduiven goed voor top tien in de afdeling.  Super, gefeliciteerd mannen!

Hier was het de NL22-499 "DZN"(ja weer hij, nu vier keer top 45 afdeling) die als een komeet uit de lucht viel en gelijk geklokt werd om 14.09 uur. Snelheid 1.125 mpm. Een drietal minuten later gevolgd door nummer twee NL22-485 maar.........herhaling van zetten leek het wel......pas geklokt om 14.19 uur. Geen beweging in te krijgen. Mooi zitten kijken op het dak. Uiteindelijk de eerste duif losgelaten en die nam wonderwel de tweede mee naar beneden.

Over het verloop maar niet te veel woorden vuil maken, moeizaam maar het liep wel door. Rond 14.50 telefoon uit Middelstum. Meneer ik heb een jonge duif van u opgevangen. Bleek er eentje te zijn van Etroeungt! Even een paar minuten over nagedacht en vervolgens gelijk maar in de auto gesprongen om haar op te halen. Ze had per slot van rekening al 4 mooie prijzen in de vereniging gewonnen en zat op een nestje.

Al met al een dag waarvan velen dachten aan het weer kan het vandaag niet liggen, hoe bedrogen zijn we uitgekomen. Overigens waar het aan heeft gelegen geen idee!!

Nu nog 1 onderweg van Etroeungt en nog 2 onderweg van Weert waaronder mijn eerste getekende "Miss Pipa". Hopelijk komen ze morgen nog na.

Wat nog opviel vandaag, geen dorst, niet door de poten zakken, niet veel trek in eten en toch behoorlijk fit in het hok allemaal.

Uitslagen in de vereniging:

Weert tegen 505 duiven:

1,4,5,9,30,31 enzovoort. Totaal 14 van de 19 op de uitslag, mede mogelijk gemaakt door de vele late jongen die door anderen ingekorfd werden en helaas geen prijs konden vliegen vandaag. Niet geweldig natuurlijk maar achteraf best wel happy mee.

Etroeungt tegen 234 duiven:

5,14,24,33 enzovoort met totaal 8 van de 20 op de uitslag. Ach redelijk maar absoluut niet top! Dit is overigens wel zo ongeveer het meest haalbare op dit moment denk ik. Overigens voor mij geen reden tot klagen laat dat duidelijk zijn.

Terug