Laatste nieuws

Onderweg voor natour vlucht nummer twee, Weert.

  • 26-8-2022

Totaal 19 duiven ingekorfd voor de tweede natourvlucht vanaf het Noord Limburgse Weert, afstand 200 kilometer door de lucht tot mijn hokken hier in Donkerbroek.

10 duivinnen, 7 doffers en nog eens 2 jonge duiven moeten het morgen maar gaan proberen. Ze stonden er trouwens wel bijzonder goed op. Helaas wijzen de "statestieken" uit dat mijn (voorheen onze) tweede natourvlucht altijd de slechtste is van de serie van vier. Zal vooral komen door de neststand denk ik, jonkies van 2 tot 4 dagen is niet ideaal blijkbaar. Maar goed morgen gaan we het zien!

De drie aangewezen duiven zijn NL20-765 "Mystiek", NL20-739 "Miss Pipa" en de NL20-713 "Magic Girl". Hopelijk weten twee er van zich op tijd te melden.

"Ireen" wordt niet meer ingekorfd. Haar coëfficient verbeteren voor de 1e plaats in de Pipa ranking zie ik bijkans als een onmogelijke missie en verspelen wil ik haar niet. Een tot nog toe fantastisch seizoen asfsluiten met het verspelen van je beste duif op de laatste vlucht zou wel uitermate vervelend en droevig zijn zo is mijn idee. Natuurlijk hoop ik dat ze op de eerste plaats blijft staan in de Pipa ranking voor beste vitesse duif, maar mocht het niet lukken dan is het niet anders en hoop ik dat mijn Magic Girl (nu tweede in dezelfde ranking) haar plaats overneemt. Afgelopen week heb ik haar geschonken aan Hans & Evert Jan Eijerkamp. Voor wat hoort wat en ik heb er een bijzonder goed gevoel bij. Komt bij dat er vast wel iets moois voor terugkomt daar twijfel ik niet aan.

Met een beetje geluk werkt het weer morgen mee. Zou kunnen betekenen dat de lossing mooi op tijd zo rond de klok van 8 of max 9 uur kan gaan plaatsvinden. De wind is hoofdzakelijk noord en matig van kracht zegt men, morgen eerst nog maar eens zien!

In de vereniging door 19 leden totaal 505 duiven ingekorfd.

Morgen maar vlug terug!

Terug