Laatste nieuws

Op reis naar.........

  • 25-8-2022

Vanavond 20 jonge duiven ingekorfd voor de vlucht vanaf zeg maar Arlon, 373 kilometer. Of het wel Arlon gaat worden is overigens bijzonder twijfelachtig in verband met de verwachte weersomstandigheden. Persoonlijk vind ik het nogal vroeg om daar nu al op te anticiperen maar wellicht is het wel wijsheid. Volgens mij kunnen ze het weer namelijk voor nog geen uur vooruit voorspellen.

Maar goed, 11 duivinnen en 9 doffers mogen het voor mij gaan proberen. Heb ze wel eens veel beter afgegeven maar gelukkig weet ik ook daarvan dat het helemaal niks zegt voor de prestaties op de zaterdag. Kan super zijn kan bagger zijn. Hopelijk een paar tijdduiven en de rest een beetje thuis. Wat mij betreft een zeer lastige voorbereidingsweek vanwege de warmte. Ik voer graag nogal vetrijk de laatste dagen maar dat is met die warmte eerder dodelijk dan dat ze er baat bij hebben. Ze kunnen de warmte dan al helemaal niet kwijt namelijk. Lastig allemaal, een beetje aanvoelen en ompielen dus.

Overigens verwacht ik op voorhand geen hele zware vlucht. De warmte is weg en dat scheelt een enorme slok op een borrel, de jonge duiven vertikken het namelijk om te drinken in de vrachtauto. Dat gaat allemaal nog wel komen maar vooralsnog is dat maar zeer beperkt volgens mij. Dat heeft niets met leren te maken maar alles met stress te maken.

De drie aangewezen duiven zijn broers en zus van elkaar. De NL22-506 en NL22-507 en het zusje van deze twee jongens NL22-520.

In de vereniging door 9 leden totaal 234 duiven ingekorfd.

Morgenavond de natour duiven inkorven. Zullen 19 stuks naar toe gaan. 10 duivinnen, 7 doffers en 2 jonge duiven.

Zaterdag maar vlug terug!

Terug