Laatste nieuws

We mogen weer wachten.....Boxmeer gelost om 10.30 uur. Wat een uitslag!

  • 20-8-2022

Vanmorgen 6.30 uur de wekker en vijf minuten later het platte dak van de garage en carport op. Allemachtig dit keer wel enorm veel water gevallen blijkbaar want het complete dak stond vol. Hopeloze afwatering dus maar dat is even niet anders. Maar goed precies twee uren en tien minuten later was het allemaal weer helemaal droog. Een hele klus maar toch geen tel aan gedacht laat maar zitten want ik verwacht toch wel enorm dorstige jonge duiven vanmiddag en die kennen de gang naar het platte dak maar al te goed. Ik hoop dus er wat voordeel uit te halen vandaag.

Op de foto hierboven is het garagedak bijna gedroogd, de carport daarachter wachtte nog. Inmiddels is alles kurkdroog gelukkig.

Helaas nog geen lossing zo valt te lezen op de website. Lage bewolking....... het zal allemaal wel en we moeten maar rustig afwachten. Er zit niet anders op.

Eindelijk een lossing van onze natourduiven. Om 10.30 uur heeft het startsein geklonken in Boxmeer. De wind is bijzonder matig hoofdzakeliljk west tot noordwest.

De oude duiven zullen de gang er wel behoorlijk op hebben. Ze zullen toch ergens tussen 12.15 uur en 12.30 uur moeten kunnen komen.

Helaas wachten de jonge duiven nog, als er niet opgepast wordt dan kon dit nog wel eens op een bijzonder vreemd vluchtje uit gaan lopen mochten ze gelost worden althans.

De lucht is hier fenomenaal, betekent vaak ook fenomenale aankomsten. Beste mensen geniet er van, de keren dat het dit jaar nog kan zijn bijna op één hand te tellen!

Tegenwoordig lijkt het bijna zo dat de rekenmachine bepaald wanneer de duiven komen.........wetende dat je om 10.26 uur moet klokken om in ieder geval "voorlopig" de snelste van de afdeling te zijn is het natuurlijk kippenvel als je om goed 10.24 twee duiven de vleugels bij elkaar ziet gooien en in één duikvlucht op de antenne te zien vallen.

Het is de NL20-765 "Mystiek" die als eerste afdrukt gelijkt gevolgd door de NL20-798 "Ireen" (tweede beste vitesse duif NPO 2022).

Het vervolg is zonder meer goed. Binnen twaalf minuten 18 van de 20 in de klok. Inmiddels ook klepje dicht trouwens.

Met een beetje geluk en als het niet tegenzit wordt het 1,2 en 7 in de afdeling tegen bijna 13.000 duiven!!

En dan de jonge duiven. Een lossing om 12.15 uur noem ik voor jonge duiven altijd "killing". Kan heel goed dat het mee gaat vallen en daar gaan we eerst maar van uit. Klokken ergens tussen 16.00 uur en 17.00 uur moet zeker gaan gebeuren.

En nogmaals.......het weer hier bij thuiskomst is uitstekend. De zichten zijn geweldig dus niets staat in de weg om nog een keer te mogen genieten van de aankomsten!

Bizar bizar bizar, hoe mooi en super vlot verliep de natourvlucht 's morgens nog voor mij maar hoe bizar zou het 's middags met de jongen gaan.

Vanuit het oosten komen er plots 2 duiven aangevlogen. De één probeert op de plank te landen maar durft niet en beland uiteindelijk boven op de nok van het hok. De ander vliegt door naar het dak van het huis. Een paar keer fluiten en die van het huis komt naar beneden en gaat naast de ander op de nok van het dak zitten, ik kon toen zien dat die van het huis een groene knijpring boven de vaste voetring had. Dat betekende dus een duif van buurman Dolf! Ik roepen en fluiten en dan is het normaal gesproken direct klaar. Hoe anders ging dat nu! Roepen, de fluit, het voerbakje, de pinda's even een tijdje er bij weglopen. Een lange stok gepakt uit de garage en achter het hok geprobeerd ze naar beneden te drijven. Uiteindelijk de trap gepakt uit de garage en achter het hok gezet en voorzichtig geprobeerd ze naar beneden te krijgen.

Uiteraard "schrokken" ze van mij en vlogen ze beiden richting Dolf waar de één direct over het dak viel en geklokt werd. Die van mij kwam gelukkig nog wel direct weer terug maar wederom bovenop het dak. Lang verhaal kort..............het is de NL22-507 welke ik om 16.22.44 uur klok (snelheid 1276 mpm) en dat is exact 5 minuten en 32 seconden later dan Dolf klokt. Tel daarbij het tijdverlies dat ik daarvoor al had en dan komt een rekensommetje op tenminste 7 tot 8 minuten "verscheten" vandaag. Daar werd ik uiteraard niet vrolijk van en heb het hier op mijn eigen adres ook nog niet eerder meegemaakt. Bizar bizar allemaal.

Maar goed het is niet anders. De eerste duif dus de NL22-507 uit Zoon Olympic Hans keer dochter Calisto van Hans & Evert  Jan Eijerkamp. De tweede duif een volle zus er van de NL22-520 en de derde duif de NL22-517 uit Zoon Flush x Dochter Gucci Grizzle eveneens van Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Het verdere verloop is redelijk maar het is natuurlijk wel een stroeve vlucht. Bij het klokuitrekenen om 19.30 uur moesten er nog 3 komen van 24. 

Op zondagmorgen gelukkig reeds één present dus nog 2 stuks te gaan.

Uitslagen:

Boxmeer tegen 546 duiven:

1,2,4,6,9,15,19,20 enzovoort met totaal 19 van de 20 op de uitslag. Hierbij mijn 19e plaats reeds op plaatsje 109 op de uitslag!

Marche tegen 369 duiven:

7,8,9,11,14,19 met totaal 12 van de 24 op de uitslag.

 

HELAAS OP HET EIND VAN DE DAG TOCH WEL EEN BEETJE EEN ZWARTE RAND OM DEZE VERDER ZO MOOI VERLOPEN DAG VOOR MIJ. BIJ HET KLOK UITREKENEN BLEKEN ER MAAR LIEFST DRIE KLOKKEN DE 'GEEST' GEGEVEN TE HEBBEN. ZE WAREN NIET UIT TE PRINTEN EN NIET OVER TE SEINEN NAAR DE COMPUTER. 

IK HEB ER SLECHT VAN GESLAPEN AFGELOPEN NACHT. HOPELIJK KAN DE PRODUCENT IN DUITSLAND DE GEGEVENS NOG VEILIG STELLEN ZODAT VIA EEN RECLAME DE DRIE GETROFFEN CLUBMATEN ALSNOG GECLASSEERD KUNNEN WORDEN.

MOOI HOOR DIE VERHIPTE ELECTRONICA! BAH!

MACHTELOOS GEVOEL!!!!

Terug