Laatste nieuws

De eerste natourvlucht op het menu

  • 19-8-2022

En zo zijn we al weer gestart met de natour. Dat betekent tevens dat het einde van dit seizoen al weer in zicht is, de weken vliegen voorbij!

Ik heb vanavond precies 20 duiven ingekorfd voor de eerste natourvlucht vanaf Boxmeer, afstand 152 kilometer tot de hokken hier in Donkerbroek.

Twaal duivinnen en dus acht doffers mogen proberen zo rap als mogelijk huiswaarts te keren. Ze hebben een prima voorbereiding gehad daar ligt het zeker niet aan, maar ook nu geldt weer voor wat het allemaal waard mag zijn! We gaan het morgen hopelijk beleven, verwachtingen zijn er zeer zeker. Dat geldt al helemaal voor de natour en in behoorlijk mindere mate voor de jongen. En ook nu zeg ik weer ik vertrouw het weer morgen niet! Vanavond ook tijdens het inladen van de duiven in de container een enorme hoosbui, komt zomaar uit de lucht vallen en ik moet nog zien of we daar morgen echt van verlost zijn. En wat te denken van de storingen die er nu zijn en wellicht morgen ook nog zijn. Wie weet ruimt de lucht vannacht een beetje op en krijgen we gewoon mooie vluchten.

De drie aangewezen duiven zijn alle drie duivinnen . NL20-739 "Miss Pipa", de NL20-740 "Dizy" en de NL22-208 "Bonte Eijerkamp". Ze moeten morgen alle drie gewoon op tijd thuiskomen heb ik hun meegegeven tijdens het inkorven.

Ja en de zeer regelmatig terugkerende vraag kreeg ik ook vanavond. Hoe staan ze er voor? Nou ik kan alleen maar zeggen goed en morgen vertel ik de rest!

Door 19 leden totaal 546 duiven in de mand gestoken vanavond.

Morgen maar vlug terug.

Terug