Laatste nieuws

Jonge duiven onderweg naar Marche

  • 18-8-2022

Na een weekje van "stilstand" vanavond de draad weer opgepakt en 24 jonge duiven in de mand gedaan voor hun vijfde vlucht. Plaats van lossing gaat worden Marche en dat is een afstand van rond de 316 kilometer naar de hokken hier in Donkerbroek.

Dus geen Chimay (355 km) maar Marche (314 km). Ik begrijp dat ze iets willen inkorten maar verbaas mij toch wel over de gekozen lossingsplaats. Het is toch snel een slordige 65 kilometer oostelijker volgens mij en dat met een westen wind! Zal niet iedereen blij mee zijn denk ik dan, hoort eigenlijk ook niet zo. Probleem is natuurlijk dat er zo verhipt weinig lossingsplaatsen voorhanden zijn en dat maakt het ook bijzonder lastig voor de verantwoordelijke mensen. Het is niet anders.

De drie aangewezen duiven is weer een schimmel drietal. Twee zusjes en één broertje te weten de NL22-490, NL22-516 en de NL22-491. We gaan zien of ze de aangewezen puntjes kunnen binnenroeien.

In de vereniging door 13 leden totaal 369 duiven ingekorfd.

De afgelopen twee weken in ieder geval goed mijn best gedaan, wat het allemaal waard zal zijn geen enkel idee. Persoonlijk verwacht ik zaterdag een vervelend vluchtje voor de jonkies maar wellicht zie ik het te pessimistisch. Ik vertrouw het weer niet zo goed namelijk.

Morgen de natour!

Terug