Laatste nieuws

Matchday, duiven om 8.00 uur gelost in Heusden-Zolder. Matige vlucht

  • 6-8-2022

Mooie snelle actie wederom, de duiven in Heusden-Zolder worden om 8.00 uur gelost. Eigenlijk precies wat ik in gedachte had. Om 7 uur lossen zit er niet in vanwege de kou was mijn gedachte vanmorgen vroeg toen ik naar buiten liep.

Het is ideaal vliegweer met niet al te veel wind welke volgens mij variabel van richting is en dat is het enige smetje tot nog toe wat mij betreft.

Verwachte aankomsttijd zal ergens tussen 10.50 uur en 11.10 uur zijn denk ik.

Beste mensen, ook al is het iets minder warm dan de afgelopen dagen. De korte broek moet er nog wel bij aan kunnen vandaag. En in de korte broek of in de lange broek geniet van de aankomsten!!

Net op het moment als de buurman met een bal een vreemde duif van het dak probeert te verjagen valt er achter hem langs de eerste duif bij hem op het hok. Het is een tijdstip waarvan je denkt die is niet laat! En dat blijkt ook te kloppen achteraf.

Maar een dikke minuut later meldt vanuit het oosten de eerste duif zich ook bij mij. Het is wederom de NL22-499 "DZN" uit "Dizzy" keer NL20-731 welke bij mij in één keer op de antenne valt. Kloktijd 10.55 uur hetgeen een snelheid van 1.308 mpm betekent. Vervolgens duurt het drie minuten eer er een drietal bijkomt. Het vervolg is heel erg matig en ver onder de maat voor mijn gevoel.

Uitslag De Griffioen tegen 515 duiven:

3,15,16,17,27 enzovoort met totaal 11 van de 27 op de uitslag.

Helaas nog twee vacatures, al met al een vlucht om maar heel snel te vergeten. O ja wat hadden ze een dorst!!! Duiven zaten er de eerste uren na thuiskomst ook niet lekker bij trouwens, blijkbaar toch pittig geweest.

Terug