Laatste nieuws

Duiven onderweg naar Heusden-Zolder

  • 5-8-2022

Vanavond voor de vierde jonge duivenvlucht van dit jaar 27 stuks ingekorfd welke op reis gaan naar Heusden-Zolder, afstand naar mijn hokken hier in Donkerbroek bijna 229 kilometer als ze de kortste weg nemen althans.

Eigenlijk zou morgen het hoogtepunt moeten gaan worden van mijn seizoen. Immers de laatste vlucht welke meetelt voor het generaal kort van de afdeling. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het niet zo voelt! Ik weet ook absoluut niet wat mij morgen te wachten staat, wel eens een veel beter gevoel bij de beestjes gehad.

Wat ik wel zeker weet is dat de duiven ook deze week zonder "oogproblemen" zijn doorgekomen. Is ook altijd maar weer afwachten. Nanne Wolff gaf mij aan dat het niet de vraag is of de duiven er last van krijgen maar wanneer de duiven er last van krijgen. Oftewel vrijwel iedereen krijgt er mee te maken.

De drie getekende duiven NL22-502, NL22-494 en de NL22-516 zo maar een greep uit mijn jonge duivenbestand. Vraag mij niet waarom deze drie, ik weet het gewoon niet!

In de vereniging door 17 leden totaal 515 duiven ingekorfd. Daarnaast werden er ook nog eens 300 duiven voor de trainingsvlucht Klarenbeek ingekorfd, hieraan doe ik overigens niet mee.

Morgen maar vlug terug!

Terug