Laatste nieuws

Mistige start van de dag, duiven inmiddels gelost om 8.00 uur

  • 30-7-2022

Potverdrie dit zijn we helemaal niet meer gewend! Een bijzonder mistige start van de dag en dus zijn er nog geen duiven gelost. Dat is lang geleden volgens mij en dit jaar zelfs nog niet voorgekomen ook.

We zullen geduld moeten doen, hopelijk ruimt de opkomende zon het dampige weer een beetje snel op zodat er gelost kan worden.

Ik hoop tevens dat de verkeersleiding goed zijn werk doet vandaag. Een paar Poolse lossingen kruizen in ieder geval onze vlieglijn vandaag. En die Polen staan verrekte dichtbij Weert. Geduld dus!

Kijk lossen als het kan! Daar hou ik enorm van! Inmiddels is de mist hier nog maar net opgetrokken of de duiven hangen ook al weer een mooi tijdje in de lucht. Het startsein heeft geklonken om 8.00 uur.

Verwachte aankomsttijden tussen 10.15 uur en 10.35 uur moet toch lukken zou ik denken.

Update 9.50 uur: De wind neemt toe en is bij vlagen zelfs behoorlijk aanwezig waaiend uit west tot noordwestelijke richting. Aankomsten later dan in eerste instantie verwacht. Schuift een kwartiertje op denk ik. Tussen 10.30 en 10.45 uur klokken.

Ja beste mensen, het wordt weer een mooie zomerdag en dat betekent weer volop genieten van onze aankomsten! Gewoon doen !!

Ja en dan plots heb je ook een duif, wetende dat de buurman er al twee heeft, maar helaas niet zien aankomen. Wel direct op de valplank zien vallen dus geen seconde verspeeld daarmee. Het is 10.30 uur als het elektronisch systeem de verlossende piep geeft. Dezelfde duif die twee weken geleden een eerste in de club speelde tikte nu bij mij ook als eerste af. De NL22-499 uit Dizy x zoon Magnifiek x Blue Dragon bereikte met een gemiddelde snelheid van bijna 1.338 mpm zijn hok. Een minuutje later vallen er vlot een viertal bij en loopt het ook redelijk door.

Maar ook nu stokt het min of meer bij de helft en daarna is het echt druppelen. Dat valt mij allemaal toch wel een beetje tegen als ik eerlijk ben. Nu nog 3 stuks onderweg van de 28 ingekorfde duiven en dat zijn er ook zeker twee te veel. Hier nog wel aan toegevoegd dat één er van voor eerste keer mee is en het dus niet kan doen.

De overwinning gaat naar buurman Dolf, een prachtige vroege duif ook goed voor een tweede in de hele afdeling! Gefeliciteerd, smaakt naar meer!!

Uitslag in de vereniging tegen 522 duiven:

9,12,13,15,17,37,40,41 enzovoort met precies de helft van de 28 op de uitslag. Daar ben ik op zich nog wel content mee overigens, had dat zeker vandaag niet verwacht.

Terug