Laatste nieuws

Onderweg naar Weert

  • 29-7-2022

Zojuist 28 jonge duiven ingekorfd voor de derde vlucht van dit jonge duivenseizoen. Op het programma staat het noord Limburgse Weert, afstand 201 kilometer voor mijn duiven mits ze de rechte lijn naar huis aan houden.

Ondanks dat ze mij tijdens het inkorven niet eens tegenvielen ben ik toch zeker niet tevreden over mijn jonge duiven. Kan de echte "schwung" er niet in krijgen en dat is toch wel een klein beetje teleurstellend. Want ik wil die juist nu hebben en niet op de laatste twee of drie jonge duiven vluchten. Die zal ik zeker wel spelen als het enigszins kan maar daar maakt het mij niet eens zoveel uit als ze nu in de kop van de uitslag zitten of niet. Neemt niet weg meedoen is willen winnen natuurlijk, dus inwendig hoop ik altijd op vroege duiven!

Maar goed we gaan zien of ik het bij het rechte eind heb of dat het alleen maar "doemdenkerij" is mijnerzijds. Mijn best heb ik in ieder geval wel gedaan afgelopen week dus ik kan mijzelf geen enkel verwijt maken van had ik maar zo of had ik maar zus gedaan.

De drie aangewezen duiven zijn de NL22-501 "Zoon Ireen", de NL22-517 "dochter uit Zoon Flush x dochter Gucci Grizzle" en de NL22-520 "uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto". Waarom deze drie?? Geen idee heb zo maar enkele er uit gezocht, geen spannetjes van betekenis en ook geen nieuwe liefde stelletjes kunnen vinden. We gaan het morgen zien!

In de vereniging door 17 leden totaal 522 duiven ingekorfd. Langzaam wordt het aantal duiven al minder ook al valt het tot nog toe reuze mee. Wel denk ik dat het morgen wel eens een vervelend vluchtje kan gaan worden, zeker als de temperatuur snel gaat oplopen.

Morgen maar vlug terug!

Terug