Laatste nieuws

Matchday, een blije duivencoach

  • 23-7-2022

Slecht geslapen vannacht, tjonge wat kan een nacht dan lang duren. Kende dit fenomeen al vele jaren niet meer maar blijkbaar hebben de duiven of de duivensport mij gisteren aangegrepen. Wat het heeft te betekenen weet ik ook niet maar ik was blij dat ik vanmorgen om goed 6.00 uur mijn bed kon verlaten.

Eerst het plat dak van mijn garage maar eens helemaal droog geveegd en gedweild. Mochten ze straks dorst hebben en dat hebben ze vrijwel zeker want ik heb gisteren in een kwartier tijd zegge en schrijve één duif in de mand zien drinken in het inkorflokaal terwijl er toch al een 18 tal manden vol zaten met duiven. Maar mochten ze willen drinken voordat ze het hok in gaan dan kan dat in ieder geval niet meer gebeuren op het dak van mijn eigen garage en carport. Het dak van de buren is natuurlijk altijd nog wel beschikbaar.

De lossing heeft plaatsgevonden om 7.30 uur. Mooi op tijd zullen we maar zeggen, waarom dat niet nog eerder kan heb ik geen idee van. Zijn vast en zeker redenen voor want onze LC is ook met handen en voeten gebonden aan de verkeersleiding van het NPO volgens mij.

Maar goed ze hangen al bijna een uur in de lucht. Met een matige noord westen wind zal het ook nog wel snel gaan denk ik. Klokken ergens tussen 9.15 en 9.45 uur moet zeker lukken.

Tjonge de aankomsten waren best mooi, sommigen zaten behoorlijk hoog ook en dat maakt het tot een waar schouwspel. 

Eigenlijk een minuutje later dan ik in gedachten had, nadat ik de meldsite had bekeken, meldt de eerste duif zich hoog aan de hemel. In tegenstelling tot wat ik tot nog toe iedere week gewend ben geweest geenszins van doel om te landen. Een vijftal rondjes om vervolgens vlak boven de antenne niet te durven vallen (zal wel stroom op staan.....) en boven op het dak te landen. Ja en dan kan je vaak mooi praten en mooi fluiten of niks zeggen het helpt allemaal niet. Al met al een hele dikke minuut verspeeld en uiteindelijk geklokt om 9.22 uur. Het is de NL22-506 uit zoon Olympic Hans x dochter Calisto van Hans & Evert Jan Eijerkamp die als eerste de klok in werking zet. Snelheid eerste duif 1.356 meter per minuut.

Zeer kort daarop was daar ook de derde getekende NL22-491 uit zoon Flush x dochter Gucci Grizzle die via het dak van Dolf, een huis verderop,  naar binnen loopt.

Ja en dan nummer drie, vier en vijf ook heel vlotjes er achteraan maar helaas boven op het dak van het hok. Toch snel een dikke twee tot drie minuten mee verspeeld. Wel jammer maar hoort ook wel een beetje bij het jonge duivenspel en ik heb er ook onvoldoende op kunnen trainen de laatste dagen.

Maar goed een bijzonder mooie vlucht gehad en eerlijk is eerlijk ik ben er zeker niet rouwig om dat de eerste mogelijk verspeeld is vandaag. Iedereen die mij kent weet dat ik een clubman ben en ook al doe ik natuurlijk mee om te winnen, na tien keer op veertien inkorvingen ben ik eigenlijk maar wat blij dat Jannes Kootstra er dit keer met het goud van doorgaat. Gefeliciteerd Jannes, harstikke mooi!

Het zilver valt dit keer prima in de smaak en tevens blij dat er momenteel 29 van de 30 weer op appèl zijn. Wat ik er nog aan toe kan voegen is dat nog maar weer eens goed bevestigd is dat ik er niet zoveel van begrijp met die duiven. Hetgeen ze vandaag hebben laten zien had ik gisteren in de verste verte niet durven dromen. Zo zie je maar weer als je denkt het te weten dan...........kan je maar beter stoppen met de duiven volgens mij. Niks mooier en onvoorspelbaarder dan de duivensport!

En tot slot nog een fondlossing om 10.00 uur voor maar liefst 739 kilometer, wie zou dat bedacht hebben??.........blij dat ik vitesse speler ben!

Uitslag De Griffioen tegen 546 duiven:

2,6,25,27,28,41 enzovoort met totaal 12 van de 30 op de uitslag. Het is niet spectaculair maar ik ben er meer dan tevreden mee!

Terug