Laatste nieuws

Onderweg naar Boxmeer, les twee voor de junioren

  • 22-7-2022

Vanavond precies 30 jonge duiven ingekorfd voor de tweede vlucht voor de jonge duiven. Plaats van lossing moet Boxmeer gaan worden en dat ligt 152 kilometer verwijderd van mijn hokken. 

In de vereniging door 17 leden totaal 546 duiven bijéén gebracht. Een aantal dat al weer behoorlijk is gezakt dus ten opzichte van vorige week.

De drie aangewezen duiven zijn dit keer mijn drie schimmeltjes geworden. Het zijn de NL22-490, NL22-516 en de NL22-491 alle drie broertjes en of zusjes van elkaar. Komen uit zoon Flush x dochter Gucci Grizzle van Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Hoe stonden ze er op Henk

Ja die vraag werd nu gesteld en het was dit keer Iede die mij het vroeg. Ik heb hem geantwoord dat ik zeker niet tevreden ben over de jongen tot nog toe. Maar wat dat allemaal waard is weet ik ook niet. Ze zijn zo glad als een aal, eten als groten, stormen het hok uit als ze er uit mogen maar de training vond ik deze week maar naatje. Komt bij dat de kleur van de mest mij niet aanstaat, is eerder zwart dan bruin. Wel mooie bolletjes dat is het punt niet. Kan natuurlijk ook komen doordat ze op de platte daken rondlopen en vies/verkeerd water drinken. Maar goed we gaan het zien.

Wanneer tevreden

Ik ben morgen tevreden als het verlies binnen de 10 % blijft en als ik drie duiven mooi op tijd weet te klokken. En met op tijd klokken bedoel ik bij de eerste 20 in de vereniging. Zal een ware opgave worden maar we gaan het proberen in ieder geval.

Plat dak droog

Het garagedak en het dak van de carport is inmiddels droog gemaakt. Stond mooi wat water op en dat moet ik niet hebben. Meestal vallen ze gelijk op de spoetnik maar als ze erge dorst zouden hebben en ze duiken het plat dak op dan ben ik ook zo een minuut of meer aan tijd kwijt en dat moet eigenlijk maar niet.

Nationale kampioenschappen vitesse 2022

Eindelijk staan de nationale kampioenschappen online op de site van Compuclub. Voor de vitesse is mijn Ireen tweede duifkampioen geworden en op de beide hokkampioenschappen zowel onaangewezen als aangewezen dus ben ik op een mooie 6e plaats geëindigd. Kijk en daar ben ik bijzonder blij mee!! Kom er binnenkort nog wel een keer op terug.

Morgen maar vlug terug!

Terug