Laatste nieuws

Oude duiven seizoen zit er op, een boerenjaar tot nog toe!

  • 19-7-2022

Einde oude duiven seizoen

Mijn vluchten met de oude duiven zijn klaar, behoudens natuurlijk nog wel de natour. Op de eendaagse fond wordt niet door mij ingekorfd dus afgelopen zaterdag afgesloten met de laatste midfondvlucht vanaf Dizy le Gros. Het resultaat was voor mij natuurlijk meer dan goed. Zeg maar gewoon uitmuntend. Met het goud en zilver in de afdeling en daarmee winnaar van de Grand Prix vlucht Dizy le Gros hebben mijn duiven toch duidelijk de kroon gezet op mijn oude duiven seizoen.

 

Een boeren jaar

Ontzettend veel felecitaties gehad, heb er rond de 180 geteld zelfs. Facebook, whatsapp, mail en telefoon allemaal bij elkaar opgeteld. En dat na het winnen van de laatste vlucht vanaf Dizy le Gros. Prachtig om allemaal mee te mogen maken en geweldig ook van mijn gevleugelde vrienden om dit neer te kunnen zetten.

Je hebt een boerenjaar is een kreet die ik een keer of vijf of zes ben tegengekomen. En inderdaad die mensen hebben helemaal gelijk. Ik heb tot nog toe een boerenjaar met de duiven. 

 

Veel hoogtepunten

De hoogtepunten waren talrijk de afgelopen vier maanden. Ga maar na:

Totaal 10 eersten gevlogen in de vereniging van de 14 inkorvingen. (7 keer vitesse, 6 keer midfond, 1 keer jong)

Totaal 4 keer 1 en 2 geweest in Samenspel E1 dan wel samenspel E

Grand prix vlucht vanaf Dizy le Gros winnend afgesloten in de afdeling met 1 en 2.

Totaal 8 keer bij de eerste tien geëindigd op de uitslag van afdeling Friesland '96.

6 keer bij de grootmeesters in Het Spoor der Kampioenen gestaan.

7e generaal totaal bij de grootmeesters vitesse geëindingd

Superstar snelheid van de maand mei in de Gouden Duif competitie

1e vitesse hok onaangewezen in de afdeling Friesland '96

2e vitesse hok aangewezen in de afdeing Friesland '96

1e vtesse hok onaangewezen Samenspel E

1e vitesse hok aangewezen Samenspel E

2e vtesse duif Samenspel E

2e midfond hok onaangewezen Samenspel E

8e midfond hok aangewezen Samenspel E

1e vitesse hok onaangewezen en aangewezen in rayon Frisia Oost

2e midfond hok onaangewezen in rayon Frisia Oost

2e vitesse duif rayon Frisia Oost

1e vitesse hok en 1e midfond hok onaangewezen in de vereniging P.V. de Griffioen Oosterwolde

10e midfond hok onaangewezen in de afdeling Friesland '96

En dan nog de plaatsjes verderop in de duifkampioenschappen enzovoort. Kortom lust u nog peultjes zou mijn buurman Dolf wel zeggen. Ik ben er in ieder geval mega trots op en ontzettend blij mee.

Daar komt bij dat er heel misschien nog wel een paar mooie titels in het verschiet liggen. Dit zal afhangen hoe de NPO omgaat met de berekening van de nationale hok en duifkampioenschappen vitesse.

 

Welke duiven deden het door als eerste aan te tikken?

Boxmeer NL20-797 "Second Dennis" 

Weert NL20-798 "Ireen"

Chimay NL21-208 "Bonte Eijerkamp

Weert NL20-798 "Ireen"

Arlon NL20-739 "Miss Pipa

Marche NL20-713 "Power Girl"

Venlo NL20-798 "Ireen"

Weert NL21-205 "Power Boy"

Dizy le Gros NL20-740 "Dizy"

Duiven NL22-799 "DZN" (Duif Zonder Naam) naam moet nog bedacht worden!

Totaal precies 10 overwinningen in verenigingsverband. Hiervoor waren 7 verschillende duiven verantwoordelijk.

 

Nauwelijks verliezen

Ja daar kan ik heel kort over zijn. Tijdens de 13 oude duivenvluchten helaas één jaarling doffer verspeelt. Heel bijzonder deze doffer werd aangemeld in het Duitse Osnabrück. En dat gebeurde op de vluchtdag dat de GPS tracks heel veel aantoonden dat de duiven enorm afweken naar het westen en dat met een behoorlijke westen wind ook nog. Voor mij heel veel ongeloof en dat werd eigenlijk nog een beetje bevestigd door het feit dat die ene duif die ik verspeelde tot nog toe aangemeld werd vanuit Duitsland en dat vond ik vrij logische met een behoorlijke westen wind. Hoezo afbuigen naar het westen???

De jonge duiven zal een heel ander verhaal worden. Ik heb er 38 gespeend, ben binnen een paar weken 2 verspeelt vanaf het hok. Er is 1 dood gegaan als gevolg van de coli die ik een 5 tot 6 tal weken geleden heb gehad. En ik heb zeer onlangs nog twee verwijderd. Eentje omdat na bestudering van videobeelden te zien was dat die telkenmale als laatste uit de mand vertrok bij het opleren (10 keer vast kunnen stellen van de 13 lossingen) en het betrof ook nog eens dezelfde duif die altijd als laatste het hok uit ging als ik ze bij huis los liet. Een bijzonder verhaal maar ik was er klaar mee. De andere duif was mijns inziens niet fit uit de coli besmetting gekomen. Kortom tot de eerste vlucht nog maar slechts 2 duiven verspeeld.

De eerste vlucht werd dan ook met "angst en beven" tegemoet gezien, wetende dat eigenlijk iedereen wel een keer aan de beurt komt als het gaat om grote verliezen. Gelukkig is dat afgelopen zaterdag prima meegevallen. 33 ingekorfd en 30 weer terug op het hok.

 

Dopingcontrole

Ja en door al dat "geweld" is het bijna logisch dat je bezoek krijgt van de dopingcontroleurs van de NPO. Afgelopen maandag was dit dus ook aan de orde. De poepjes zijn verzameld en de formulieren ingevuld. Ik zie de uitkomst met vertrouwen tegemoet natuurlijk.

 

Een boeren jaar tot nog toe

En zo is het, een blije duivenmelker tot nog toe! En ook wel behoorlijk trots mag ik wel zeggen. Dit pakken ze mij niet meer af in ieder geval.

Terug