Laatste nieuws

Wachten is weer begonnen, lossingen om 8.15 en 8.30 uur. Twee overwinningen rijker!

  • 16-7-2022

Het is nog maar 7.45 uur maar nu al vragen via de app waarom onze duiven niet gelost worden. Ik weet het niet, een beetje fris in Dizy valt er te lezen op de website en daar moeten we het momenteel mee doen. Ik heb ook geen connecties aan die kant van Frankrijk en ook geen ex Duivendirect klanten die mij een update zouden kunnen verstrekken. Kortom maar rustig afwachten, maar het voelt alsof we al weer een uur "verscheten" hebben.

Dat geldt ook voor de jongen, wat nu de reden is waarom er niet gelost is staat nergens te lezen. Ik stond vanmorgen om 6.30 uur op het platdak van de garage om het water er vanaf te halen en toen was het hier in Donkerbroek stralend weer. De meeste liefhebbers zouden hun jongen al weer voor de dagelijkse training hoog in de lucht hebben staan.

Geduld is het woord dat momenteel even op zijn plaats is.

Inmiddels is bekend dat de lossing van de jongen plaats gaat vinden om 8.30 uur. Allemachtig dat had ik toch zeker niet verwacht gisteravond. Maar goed ze gaan er uit, het weer lijkt mij uitstekend dus we gaan ze straks opwachten.

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 9.50 uur en 10.10 uur zou ik denken.

In Dizy le Gros is de lossing eerst met een kwartier uitgesteld. Er blijkt nog te veel nevel te zijn.......Inmiddels is de nevel opgetrokken en zijn de duiven gelost om 8.15 uur. Klokken tussen 13.30 uur en 14.15 uur denk ik. Zal vrij pittig worden gelet op de steeds sterker wordende noord westen wind.

Beste mensen, ook al zijn er die gehoopt hadden op echt vroege lossingen, het zal helemaal niets afdoen aan de aankomsten vandaag. Reken maar dat ze mooi zijn en zeker die van de oude duiven.

Juist op het moment dat je denkt nu moet het gebeuren zie ik in het verlengde van het weiland achter huis twee duiven vliegen welke beide de vleugels bij elkaar gooien en in één lijn op de valplank landen. Dat was al twee opstekers binnen een paar seconden! Ten eerste mooi op tijd was mijn gedachte en ten tweede geen tel verspeeld!

Het zijn twee nestliggers te weten de NL22-499 en de NL22-498 welke als eerste afdrukken. Vervolgens is het hier maar liefst 11 minuten wachten op de eerstvolgende duif en dat is natuurlijk absoluut niet goed. Het verloop is dan ook bijzonder pover te noemen. Wel twee kopduiven die het goud en zilver in de club winnen en het zilver en brons zullen winnen in de afdeling maar daar is alles mee gezegd.

En dan is het wachten op de midfond duiven. Met in gedachten dat de scherpte er ietsjes af zou zijn had ik zoiets van het zal nog wel even duren. Weten dat ik om 13.55 uur zou moeten klokken om mee voorin te zitten in de afdeling begon ik al wat te ijsberen en te mopperen in mijzelf van dit gaat vandaag niet lukken. Maar hoe kan het omslaan als je om 13.51 uur plots twee duiven vleugel aan vleugel op de plank ziet vallen. Het zijn de NL20-740 en haar zusje NL20-739 die zorgen voor de eerste afdruk. Snelheid 1.215 mpm. Allemachtig dat was toch echt wel even schrikken. En uiteindelijk lijkt het ook nog eens goud en zilver te worden in de gehele afdeling. Wat een ontknoping en wat een bekroning op een geweldig goed oude duiven seizoen! 

Het verdere verloop van de midfond vlucht was trouwens prima te noemen, het klepje kon redelijk snel dicht.

Uitslagen P.V. de Griffioen:

Duiven tegen 615 duiven:

1,2,57,70,72 enzovoort met totaal 13 van de 33 op de uitslag. Nogmaals ver onder de maat!

Dizy le Gros tegen 133 duiven:

1,2,8,9,19,34,35 met totaal 7 van de 15 op de uitslag, wel eens meer in de punten geklokt maar de twee absolute kopprijzen maken dat wat mij betreft volledig goed.

Helaas nog wel 6 jongen onderweg, dat is te veel ook al realiseer ik mij dat ik dit hele jaar nog "maar" slechts 2 jongen van het hok verspeeld ben. Ook de 13 opleervluchten hebben mij geen veer gekost. En mijn theorie is altijd iedereen komt minimaal één keer aan beurt door wat te veel duiven te verspelen. Zie hier mijn lot.

Hopelijk komen er morgen nog een paar na.

Terug