Laatste nieuws

Vuurdoop jonge duiven

  • 15-7-2022

Vanavond 33 jonge duiven ingekorfd voor de eerste jonge duivenvlucht van dit seizoen. Plaats van lossing wordt Duiven hetgeen een afstand van 117 kilometer is voor mijn duiven. In de vereniging totaal 615 jongen ingekorfd door 18 leden en daarnaast nog eens 74 oude duiven.

Al met al ben ik 13 keer met de jonge garde op stap geweest. Ben daarbij geen enkel jong verspeeld en ze kwamen telkens goed naar huis. De gezondheid is ook tip top na enkele weken geleden een lichte coli aanval gehad te hebben.

Bij huis en tijdens de 13 trainingsvluchten dit jaar "slechts" 2 jongen verspeeld, wat dat betreft staat mij nog wat te wachten denk ik want er gaat toch geen enkel jaar voorbij waarbij er van verliezen nagenoeg geen sprake is. Ook ik zal zeer waarschijnlijk eindigen met maximaal 20 van de 33 jongen lijkt mij en dan moet ook nog niet eens klagen!

De drie aangewezen duiven zijn de NL22-506 , NL22-483 en de NL22-494.

Morgenavond ben ik een blij man als ik enkele duiven bij de eerste 25 van de uitslag in de vereniging kan klokken en als ik tenminste 28 stuks weer in het hok heb zitten. Ben zeer benieuwd!

Morgen maar heel vlug terug!

Terug