Laatste nieuws

Onderweg naar Dizy le Gros

  • 14-7-2022

Vanavond 15 duiven ingekorfd voor de laatste midfondvlucht vanaf het Franse Dizy le Gros. Afstand tot mijn hok bijna 408 kilometer in recht lijn uiteraard.

Totaal 11 duivinnen en 4 doffers moeten zaterdag hun best maar gaan doen voor mij. De echte scherpte is er wel wat af vind ik, ook niet zo raar natuurlijk aan het einde van de "rit" maar had ze graag nog wat actiever gezien dan ze momenteel zijn.

Wel waren ze uitzonderlijk mooi in de hand, daar zal het niet aan liggen. Ook hebben ze enorm goed gegeten dus de voorraadtank moet goed vol zitten.

De aangewezen duiven: NL20-794 eerste getekende kleindochter Thijs Van der Stouwe-Douna, de NL21-077 uit Smokey Jackpot x Trijntje en de NL20-713. Hopelijk weten in ieder geval twee van de drie de uitslag te halen!

In de club door 10 leden 133 duiven ingekorfd. Zo zie je maar tegen het einde van het seizoen haken er velen af en is het aantal duiven sterk gedaald.

Helaas betreft het zaterdag een gezamenlijke lossing met afdeling 9 en 10. Dat had voor mij zeer zeker niet gehoeven maar het is niet anders en ik zal er ook zeker aan moeten wennen want ik verwacht dit soort zaken in de toekomst wel vaker. Ik hoop dan ook dat het NPO de grandprix vluchten zo snel mogelijk van tafel haalt. Daar zit helemaal geen meerwaarde in, sterker nog het leeft niet eens!

Morgen de jonge duiven, ook altijd spannend!

Terug