Laatste nieuws

Matchday, Weert gelost om 8.00 uur. Wat een finale!

  • 9-7-2022

Ondanks de bewolking is er volgens mij niet zo veel mis met het weer. Ik beschouw dit eigenlijk altijd als het mooiste weer om de jonge duiven af te richten. Dus waarom geen lossing in Weert zou je denken. Zal onderweg vast en zeker slechter zijn dan hier in Donkerbroek en dat is uiteraard ook heel goed mogelijk.

Kortom we moeten nog even geduld doen voordat de duiven in Weert in vrijheid worden gesteld. Gelukkig is er volop tijd want we hebben het maar over een afstand van 200 kilometer voor de duiven die naar mijn adres moeten althans.

Gelukkig toch nog een mooie vroege lossing om 8.00 uur. Mag volgens mij ook geen probleem zijn met deze weersomstandigheden. Helaas wel een gezamenlijke lossing met afdeling 10. Het is tegen de afspraak en zou dan ook niet moeten eigenlijk. Het woord competitievervalsing ben ik ook al weer tegengekomen, kan mij er ook wel iets bij voorstellen trouwens.

En wanneer komen ze? Ik verwacht een redelijk snel verloop met aankomsten tussen 10.15 uur en 10.45 uur.

Ja en dan kreeg ik gisteren al enkele opmerkingen dat we vooral moeten gaan genieten van de aankomsten. Mooi toch dat zo'n opmerking ooit bij mij op de website ontstaan de ronde doet in het land.

Maar inderdaad beste mensen, geniet vandaag van de aankomsten geen idee of ze hoog zullen zitten vandaag want dat geeft toch meestal wel de meest spectaculaire beelden. Het zal vandaag toch zeker ook mooi zijn om ze thuis te zien komen.

Plots komt als een schicht een duif richting hok en valt in één keer op de antenne. Het is mijn jaarling doffer NL21-205 rechtstreeks Eijerkamp welke als eerste afdrukt om 10.24 uur. Een dikke minuut later gevolgd door de NL20-713 Power Girl.

Het vervolg is zondermeer goed te noemen. In 20 minuten 18 van de 19 duiven thuis en nummer laatst melde zich een half uur daarna zodat het klepje snel dicht kon.

Wat een finale! Mijn eerste twee duiven zijn zoals het nu lijkt goed voor 1 en 2 in het samenspel en daarmee kon het vitesse kampioenschap onaangewezen in de afdeling wel eens een feit zijn geworden. Het voelt een klein beetje als een droom die uitkomt! Ik kom hier later nog op terug.

Uitslag in de vereniging tegen 202 duiven:

1,2,4,5,10,13,17,23,26 enzovoort met totaal 11 van de 19 op de uitslag.

Terug