Laatste nieuws

Twee containers voor de deur, duiven onderweg naar Weert

  • 8-7-2022

Wat een drukte vanavond en wat een duiven werden er aangeboden. Twee vluchten gelijktijdig inkorven, het vraagt om problemen zou je bijna zeggen maar goed de organisatie stond prima en er werd secuur en goed gewerkt.

Totaal 882 duiven ingekorfd. 202 voor de laatste vitessevlucht vanaf Weert waarvan er 19 stuks naar mijn hokken toe moeten morgen. Dan nog eens 680 voornamelijk jonge duiven voor de trainingsvlucht vanaf Klarenbeek. Hierbij geen duiven van mij, ik hou niet van spek en bonen vluchten en wil al helemaal niet dat mijn vitesseduiven morgen opgehouden gaan worden door een paar thuiskomende jongen. Bewuste keuze, ze zijn zeker wel goed. Inmiddels ook al 11 keer afgericht dus wat dat betreft hadden ze zeker wel meegekunt.

Totaal 19 duiven die morgen voor mij de puntjes uit het vuur moeten gaan slepen. 12 duivinnen en 7 doffers. De drie aangewezen duiven zijn alle drie duivinnen te weten de NL20-798 "Ireen" , de NL21-064 en haar zuster de NL21-077 beiden zijn dochters van Smokey Jackpot x Trijntje.  De te vliegen afstand morgen is rond de 201 kilometer.

Ja en dan weer de bijna wekelijks terugkerende vraag, hoe stonden ze er op Henk? Nou ook nu moet ik zeggen thuis bij het inkorven waren ze mooier dan in het clubgebouw maar in vond het prima. Ik heb mijn best gedaan, de duiven hebben ook hun best gedaan met de dagelijkse trainingen. Oftewel het is goed zo en morgen gaan we mooi afwachten wat het gaat brengen.

Hulde aan de vervoerscommissie

Het mag toch zeker wel een keer gezegd worden. Wat hebben die mannen wat voor de kiezen gehad afgelopen week, je mag het gerust een logistieke operatie noemen. Maar volgens mij is aan alles gedacht en klopt de planning helemaal. Een dankjewel is zeer zeker op zijn plaats!! Hulde!!

Hulde aan de inkorvers en werkers vanavond

Ook in eigen club is er prima werk verricht. Ga er maar aanstaan totaal 882 duiven in de mand doen is ook geen kleinigheid. En het moet ook allemaal een beetje kloppen natuurlijk. Om maar niet te spreken van het verwisselen van de duiven, oftewel duiven die naar Weert moeten komen in de Klarenbeek manden en andersom. Het is niet gebeurd gelukkig dus ook daar geldt respect en waardering.

Morgen maar vlug terug!

Terug