Laatste nieuws

Op reis naar Chalons en Champagne

  • 30-6-2022

Op de laatste dag van de juni maand tien duiven ingekorfd voor de midfondvlucht vanaf het Franse Chalons en Champagne. Afstand tot de thuishokken 465 kilometer in rechte lijn wel te verstaan.

Negen duivinnen en één doffer mogen gaan proberen de eer voor mij hoog te houden. De training van de afgelopen dagen was goed en datzelfde gold ook voor de eetlust.

Vond ze, wat overigens regelmatig voorkomt, thuis bij inkorven aanmerkelijk mooier in de hand dan tijdens het inkorven in het clubgebouw in Oosterwolde. Gelukkig zegt dat niks zo is inmiddels wel gebleken, lig dan ook niet wakker van.

De drie getekende duiven zijn de NL20-753 uit zoon Maldini van Gebr. Homma keer inteelt Mr. Branco, de NL21-064 uit Mr. William keer Trijntje en haar zusje de NL21-077. Oftewel drie totaal andere getekende duiven dan voorgaande weken. De 753 zit te broeden op enkele eitjes en de andere dames staan op dubbel weduwschap.

In de vereniging door 13 leden totaal 171 duiven ingekorfd. 

De thuisblijvende duiven worden komende zaterdag weggebracht voor een trainingsvlucht van rond de 100 kilometer om ze vervolgens klaar proberen te stomen voor de laatste vitessevlucht vanaf Weert.

Zaterdag mooi weer zoals het er nu naar uitziet dus maar vlug terug!

 

Terug