Laatste nieuws

De zesde vitesse vlucht op het programma

  • 24-6-2022

Vanavond de duiven ingekorfd voor de zesde vitessevlucht van dit seizoen. Op het programma staat dit keer het Noord Limburgs Venlo met een afstand van bijna 181 kilometer in rechte lijn naar mijn hokken hier aan de Buursterlaan.

Totaal 18 strijders moeten morgen maar proberen zo rap als mogelijk huiswaarts te vliegen. Twaalf duivinnen en zes doffers moeten dit gaan proberen.

De aangewezen duiven zijn de NL20-798 "Ireen", de NL20-739 "Miss Pipa" en de NL20-765 "Mystiek" alle drie duivinnen dus die het allemaal al wel eens of meerdere malen hebben laten zien. Of ze dat morgen ook gaan doen is natuurlijk nog maar afwachten. Het meest bijzondere vanavond tijdens het inkorven vond ik toch wel dat juist mijn drie aangewezen duiven in negatieve zin opvielen als het gaat om aanvoelen in de hand of misschien beter gezegd bij de negen overige duivinnen zaten er zeker een stuk of zeven die aanzienlijk beter aanvoelden in de hand dan de drie getekende duiven.. Gelukkig lig ik daar niet wakker van want ik weet dat zoiets helemaal niets om "hakken" heeft.

Overigens de derde getekende "Mystiek" zit inmiddels een week te broeden op twee eitjes. Ze is behoorlijk fel op haar nestje en dat is de reden dat ik haar bij de eerste drie getekende duiven heb gezet. Outsider voor een kopprijs is wat mij betreft de NL21-064, ben benieuwd wat die gaat doen morgen.

Voor het overige krijg ik bijna wekelijks de vraag of ze er klaar voor zijn. Ik antwoord ook telkens bijna hetzelfde met JA natuurlijk! We weten het toch niet dus maar mooi afwachten morgen.

In de vereniging door 16 leden totaal 227 duiven ingekorfd. De aantallen zijn dus duidelijk gezakt, komt uiteraard ook doordat het zowel het dagfond- als hetovernachtsseizoen inmiddels in volle gang is.

Morgen maar vlug terug!!

Terug